Πάτρα: Συμμορία διαρρηκτών είχε “ανοίξει” πάνω από 30 αυτοκίνητα

Πάτρα: Συμμορία διαρρηκτών είχε “ανοίξει” πάνω από 30 αυτοκίνητα
INTIME NEWS

Οι δράστες παραβίαζαν σταθμευμένα αυτοκίνητα, σε παραλιακά μέτωπα της Πάτρας και αφαιρούσαν ό,τι έβρισκαν. Εξιχνιάστηκαν συνολικά 34 κλοπές

Συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης (4/5), στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, δυο Έλληνες (άνδρας – γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Παράλληλα, από τους αστυνομικούς συνελήφθη ο ιδιοκτήτης ενός «σκραπατζίδικου», σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Για την ίδια υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βάρος, δυο ανηλίκων Ρομά, συνεργών των συλληφθέντων, ηλικίας 16 και 15 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, προχθές το μεσημέρι, το ζευγάρι διέρρηξε αποθήκη στην Πάτρα και αφαίρεσαν μια εξωλέμβια μηχανή σκάφους, αξίας 1.500 ευρώ, την οποία στη συνέχεια πούλησαν στον τρίτο συλληφθέντα, (ιδιοκτήτη επιχείρησης ανακύκλωσης σιδήρου), έναντι του χρηματικού ποσού των 20 ευρώ.

Στο πλαίσιο επισταμένων αναζητήσεων, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εντόπισαν τους δυο κατηγορούμενους να κινούνται με όχημα και με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

Σε σωματικό έλεγχο που διενεργήθηκε στους δυο συλληφθέντες, οι αστυνομικοί βρήκαν στη κατοχή τους και κατέσχεσαν 20 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα ζευγάρι ακουστικών, την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν, ενώ στην επιχείρηση του έτερου συλληφθέντα, βρέθηκε και κατασχέθηκε η κλεμμένη εξωλέμβια μηχανή, η οποία θα αποδοθεί στο νόμιμο κάτοχο της.

Στο πλαίσιο ενδελεχούς έρευνας, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εξιχνίασαν συνολικά 33 κλοπές, (32 τετελεσμένες – μια απόπειρα), σταθμευμένων οχημάτων, σε παραλιακά μέτωπα της Πάτρας, κατά τις οποίες οι τέσσερις κατηγορούμενοι, ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, από τις 24 Απριλίου 2022 έως την Πρωτομαγιά του 2023, αφαίρεσαν συνολικά 4.587 ευρώ, 500 ελβετικά φράγκα, τραπεζικές κάρτες, κινητά τηλέφωνα, δυο λάπτοπ, γυαλιά και έγγραφα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ κατασχέθηκε το όχημα ως μέσο τέλεσης διάπραξης των κλοπών.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα