Πρέσβης Καναδά: Να λογοδοτήσουν οι δράστες της επίθεσης στις Σκουριές

Πρέσβης Καναδά: Να λογοδοτήσουν οι δράστες της επίθεσης στις Σκουριές

Να εντοπιστούν οι δράστες της επίθεσης στις Σκουριές Χαλκιδικής ζήτησε ο πρέσβης του Καναδά μιλώντας στο συνέδριο για τον ορυκτό πλούτο

Να εντοπιστούν και να λογοδοτήσουν οι δράστες της επίθεσης στο εργοτάξιο της Eldorado στις Σκουριές Χαλκιδικής τον περασμένο Φεβρουάριο ζήτησε ο πρέσβης του Καναδά Robert William Peck, μιλώντας σήμερα στο φόρουμ για την αξιοποίηση του ελληνικού ορυκτού πλούτου.

Η ύπαρξη κλίματος ασφάλειας είναι σημαντική, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρέσβης και πρόσθεσε ότι η εμπιστοσύνη μπορεί να προκύψει μόνο μετά από διάλογο.

Ο κ. Peck δήλωσε σύμφωνος τόσο με την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει τέλη στην εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, αναδρομικά από 1-1-2013 σύμφωνα με τη νομοθεσία που ψηφίστηκε το 2011 όσο και με τις διαδικασίες του fast track για τις μεγάλες επενδύσεις.

Στο ίδιο συνέδριο η πρέσβης της Αυστραλίας κα Jenny Bloomfield παρουσίασε την εμπειρία από την ανάπτυξη της εξορυκτικής βιομηχανίας στη χώρα της. Βασικό στοιχείο, όπως τόνισε, είναι το σταθερό επενδυτικό περιβάλλον και το χαμηλό – από τα χαμηλότερα στον κόσμο – κόστος λειτουργίας.

Οι εξαγωγές ορυκτού πλούτου καλύπτουν το 20 % των συνολικών εξαγωγών της Αυστραλίας, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο ελληνικό ΑΕΠ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα