Στη φυλακή οι κατηγορούμενοι για το διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών

Στη φυλακή οι κατηγορούμενοι για το διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών
Φωτό αρχείου Eurokinissi

Κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους ενώπιον της 3ης ειδικής ανακρίτριας.

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους οι τρεις κατηγορούμενοι για το διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών που συνελήφθησαν με τη συνδρομή της DEA και των αρχών του Εκουαδόρ.

Από το πρωί βρέθηκαν ενώπιον της 3ης ειδικής ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθούν. Στη συνέχεια με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή πήραν το δρόμο για τη φυλακή. Αν και μέχρι σήμερα μόνο ο γιος της αστρολόγου, η οποία έχει πεθάνει, είχε καταθέσει προανακριτικά, καθώς οι δύο συγκατηγορούμενοί του διατήρησαν το δικαίωμα της σιωπής, στη δικαστική λειτουργό είχαν διαφορετική στάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης της μάντρας αυτοκινήτων αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, υποστηρίζοντας πως η μόνη σχέση που είχε με τον γιο της αστρολόγου και ιδιοκτήτη καφετέριας ήταν καθαρά επαγγελματική και ειδικότερα η αγοραπωλησία δύο αυτοκινήτων.

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος φέρεται να ζήτησε την άρση του τραπεζικού και τηλεφωνικού απορρήτου, προς επίρρωση των ισχυρισμών του. Διαφορετική ήταν η απολογία του γιου της αστρολόγου ωστόσο, ο οποίος λίγο πολύ έμεινε πιστός στην προανακριτική του κατάθεση.

Ανάφερε και πάλι πως πίστευε ότι συμμετείχε σε μεταφορά κακάο, και για το λόγο αυτό, ταξίδεψε μέχρι το Εκουαδόρ όπου συναντήθηκε με στελέχη της εταιρίας με την οποία θα συνεργαζόταν ο ίδιος και ο έμπορος αυτοκινήτων. Κατά πληροφορίες, προσκόμισε στην ανακρίτρια τα αποδεικτικά ότι ταξίδεψε στη Λατινική Αμερική, από τα οποία, όπως είπε, φαίνεται ότι επισκέφτηκε εταιρείες για να κλείσει συμφωνία για κακάο.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα