Συνελήφθη στο αεροδρόμιο με μία βαλίτσα γεμάτη κλεμμένα διαβατήρια

Τα κλεμμένα διαβατήρια που βρέθηκαν στην κατοχή Ρουμάνας στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος"
Τα κλεμμένα διαβατήρια που βρέθηκαν στην κατοχή Ρουμάνας στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» μία 49χρονη Ρουμάνα για κατοχή κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων που θα κατέληγαν στο εξωτερικό. Κατασχέθηκαν 401 διαβατήρια διαφόρων υπηκόων ξένων χωρών που είχαν δηλωθεί ως κλεμμένα και απολεσθέντα.

Συνελήφθη, πρωινές ώρες χθες στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, μετά από έλεγχο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, μία 49χρονη αλλοδαπή, για παράνομη κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, η δράστιδα κατελήφθη σε γενόμενο έλεγχο στο χώρο αφίξεων του αεροδρομίου, να μεταφέρει εντός χειραποσκευής 401 ταξιδιωτικά έγγραφα ( διαβατήρια, ταυτότητες) τρίτων προσώπων διαφόρων χωρών, τα οποία και κατασχέθηκαν.

ADVERTISING

Από τη διενεργηθείσα έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, προέκυψε ότι η πλειονότητα αυτών των εγγράφων ήταν καταχωρημένα ως «κλαπέντα-υπεξαιρεθέντα-απολεσθέντα».

Επιπλέον, στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 270 ευρώ.

Περαιτέρω, η έρευνα συνεχίζεται για την εξακρίβωση του εύρους της παράνομης δραστηριότητάς της καθώς και τυχόν συνεργών της, σε συνεργασία με ομόλογες Υπηρεσίες του εξωτερικού. Η συλληφθείσα, με τη σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

SHARE:

24Media Network