Συνελήφθησαν οι ληστές με την “χατζάρα” που ρήμαζαν πρακτορεία ΟΠΑΠ και καταστήματα σε Δυτική Αττική και Πειραιά

Συνελήφθησαν οι ληστές με την “χατζάρα” που ρήμαζαν πρακτορεία ΟΠΑΠ και καταστήματα σε Δυτική Αττική και Πειραιά
Άνδρες της Αστυνομίας EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Στη σύλληψη δύο κατηγορουμένων για ληστείες προχώρησαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Είχαν συστήσει συμμορία, με σκοπό την τέλεση κλοπών δικύκλων και ληστειών από καταστήματα.

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες της Πρωτομαγιάς, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, δύο ημεδαπούς, 28 και 45 ετών κατηγορούμενοι -κατά περίπτωση- για συμμορία, ληστείες από κοινού, κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα, κλοπές, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Συγκατηγορούμενος των δραστών είναι ένας 24χρονος που αναζητείται.

Από την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής με αντικείμενο τις ληστείες που είχαν τελεστεί τέλη Απριλίου σε καταστήματα με κοινό τρόπο δράσης σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά, ήταν σε εξέλιξη η ταυτοποίηση των μελών της εγκληματικής ομάδας.

Περιπολούντες αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών βραδινές ώρες της Πρωτομαγιάς, εντόπισαν τους δράστες να κινούνται με δίκυκλο στην Αθήνα, τους έκριναν ύποπτους και αποφάσισαν να τους ελέγξουν.

Κατά την προσέγγιση των αστυνομικών, ο 28χρονος αποβιβάστηκε από το δίκυκλο και τράπηκε σε φυγή πεζός, ενώ ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε.

Λίγη ώρα αργότερα, ο 28χρονος ακινητοποιήθηκε και οδηγήθηκε αρχικά στο Τμήμα Ασφάλειας Ομόνοιας και στη συνέχεια στην Ασφάλεια που ερευνούσε τη συμμετοχή του στις καταγεγραμμένες ληστείες.

Στη συνέχεια, κατόπιν συνεργασίας των εμπλεκόμενων αστυνομικών εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του οδηγού του δικύκλου που διέφυγε νωρίτερα, με επακόλουθο την ακινητοποίηση του εξωτερικά της οικίας του στην Αγία Βαρβάρα.

Όπως προέκυψε, οι κατηγορούμενοι τουλάχιστον από τα τέλη Απριλίου είχαν συστήσει συμμορία, με σκοπό την τέλεση κλοπών δικύκλων και ληστειών από καταστήματα (πρακτορεία ΟΠΑΠ, ψιλικατζίδικα και πρατήρια υγρών καυσίμων).

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, μετέβαιναν στα καταστήματα με μοτοσικλέτες που είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο, φορώντας κράνη για την απόκρυψη των χαρακτηριστικών τους, απειλούσαν τους υπαλλήλους κυρίως με ευμεγέθη αιχμηρά αντικείμενα και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά από το ταμείο.

Σε έρευνα στην οικία του 45χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3,4 γραμμ. κοκαΐνης, 7 φαρμακευτικά δισκία, 2 μοτοσυκλέτες και ανταλλακτικά, μαχαίρι, πλήθος φυσιγγίων και πλήθος ειδών ρουχισμού συσχετιζόμενων με τις ληστείες και τις κλοπές.

Συνολικά εξιχνιάστηκαν 9 περιπτώσεις ληστειών, 5 κλοπές μοτοσικλετών και κλοπή από ξενοδοχείο σε Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Αγία Βαρβάρα, Νίκαια και Πέραμα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα