Το πάρτι της μίζας: Νέες κινήσεις λογαριασμών στο στόχαστρο των αρχών. Το πρόσωπο κλειδί, που θα δώσει απαντήσεις

Το πάρτι της μίζας: Νέες κινήσεις λογαριασμών στο στόχαστρο των αρχών. Το πρόσωπο κλειδί, που θα δώσει απαντήσεις

Πώς εξελίσσεται η έρευνα για τις μίζες στα εξοπλιστικά. Οι ανακριτές περιμένουν μάρτυρα, με κομβικό ρόλο στην υπόθεση. Νέοι λογαριασμοί στο επίκεντρο

Εν αναμονή της απολογίας ενός από τους ανθρώπους στους οποίους αποδίδεται κομβικός ρόλος στη διακίνηση παράνομων χρημάτων που συνδέονται με την προμήθεια των υποβρυχίων, βρίσκονται οι ανακριτές της υπόθεσης.

Πρόκειται για τον εφοπλιστή Μιχάλη Ματαντό, εκπρόσωπο της εταιρείας ΜΙΕ, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και αναμένεται να προσέλθει ενώπιον των ανακριτών της υπόθεσης την Πέμπτη.

Οι κατηγορίες που του αποδίδονται αφορούν τον κεντρικό ρόλο τον οποίο διαδραμάτισε η εταιρία του στην υπόθεση των υποβρυχίων και στη διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών που δόθηκαν για «ωφέλιμες πληρωμές».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές της υπόθεσης Γαβριήλ Μαλλής και Γιάννης Σταυρόπουλος φαίνεται να έχουν στη διάθεσή τους νέες κινήσεις λογαριασμών, μέσω των οποίων φέρεται να διακινήθηκαν παράνομα χρηματικά ποσά για τα εξοπλιστικά προγράμματα, στοιχεία που μελετούν και αντιπαραβάλλουν με δεδομένα της δικογραφίας και ισχυρισμούς κατηγορουμένων.

Έρχονται οι Ελβετοί εισαγγελείς

Στο μεταξύ, στις αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται να έλθουν στην Ελλάδα Ελβετοί εισαγγελείς οι οποίοι, στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής, θα λάβουν καταθέσεις στις φυλακές από τους ήδη καταδικασμένους για παράνομες αμοιβές Άκη Τσοχατζόπουλο, τη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη και τον εξάδελφό του, Νίκο Ζήγρα.

Οι εισαγγελείς θα βρεθούν στη χώρα μας, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργούν για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, με επίκεντρο δύο συγκεκριμένους λογαριασμούς οι οποίοι σχετίζονται με τον πρώην υπουργό και τον εξάδελφο του και δέχθηκαν ποσά που φέρεται να σχετίζονται με εξοπλιστικά προγράμματα του ΥΕΘΑ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκάνδαλα
SHARE:

24Media Network