Υπεύθυνοι για αρκετές κλοπές σε σπίτια στο Κορωπί οι διαρρήκτες που συνελήφθησαν ύστερα από καταδίωξη

Υπεύθυνοι για αρκετές κλοπές σε σπίτια στο Κορωπί οι διαρρήκτες που συνελήφθησαν ύστερα από καταδίωξη
Περιπολικό αστυνομίας (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στην περιοχή του Κορωπίου. Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της και εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Κρωπίας της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, συμμορία που διέπραττε συστηματικά διαρρήξειςκλοπές από οικίες στην περιοχή του Κορωπίου. Πρόκειται για την συμμορία των Ρομά που έπεσε στα χέρια των Αρχών μετά από καταδίωξη στην Αττική Οδό που ξεκίνησε από το ύψος της Μαραθώνος και κατέληξε στο ύψος της Λ. Δημοκρατίας στο Μενίδι, όταν το αυτοκίνητό τους προσέκρουσε σε νησίδα.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης τέσσερις Ρομα, ηλικίας 24, 22, 50 και 27 ετών και από το Τμήμα Ασφαλείας Κρωπίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους –κατά περίπτωση- για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, απείθεια, επικίνδυνη οδήγηση για παράβαση της νομοθεσίας περί κ.ο.κ., βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και περί αποδεικτικής ισχύος των αστυνομικών ταυτοτήτων.

Νωρίτερα είχαν παραβιάσει μονοκατοικία στην περιοχή Αγίας Μαρίνας Κορωπίου και είχαν αφαιρέσει ηλεκτρονικές συσκευές. Κατά τη διαφυγή τους, εντοπίστηκε το αυτοκίνητο που επέβαιναν τα τέσσερα μέλη της συμμορίας να κινείται στην Αττική Οδό.

Μόλις αντιλήφθησαν ότι ακολουθούνται από περιπολικό της Άμεσης Δράσης, ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς έως ότου προσέκρουσε σε τοιχίο. Οι αστυνομικοί δέσμευσαν τους επιβαίνοντες με έναν εξ’ αυτών να αντιστέκεται σθεναρά και να τους επιτίθεται με χτυπήματα.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο επιχειρησιακό αυτοκίνητο της συμμορίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όλα τα αντικείμενα που αφαίρεσαν από την ανωτέρω μονοκατοικία και διαρρηκτικά εργαλεία.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, τουλάχιστον από το μήνα Δεκέμβριο του έτους 2022, οι ανωτέρω είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα-συμμορία με διαρκή δράση σε διαρρήξεις-κλοπές από μονοκατοικίες στην περιοχή του Κορωπίου.

Ως προς τον τρόπο δράσης της συμμορίας, τα μέλη της κατά τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες μετέβαιναν στην ανωτέρω περιοχή με το επιχειρησιακό τους όχημα, όπου αναζητούσαν και στοχοποιούσαν μονοκατοικίες προς διάρρηξη, οι ένοικοι των οποίων απουσίαζαν. Με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων παραβίαζαν είτε τις πόρτες είτε τα παράθυρα τους, εισέρχονταν σε αυτές και αφαιρούσαν κυρίως ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και κοσμήματα και χρηματικά ποσά.

Εξωτερικά της οικίας ανέμενε εντός του αυτοκινήτου ένα μέλος προκειμένου να εξασφαλίσει την έγκαιρη διαφυγή των φυσικών αυτουργών. Τα αντικείμενα που αφαιρούσαν από τις οικίες, τα διοχέτευαν αμέσως, αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη. Από την προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν επιπλέον έξι περιπτώσεις κλοπών από οικίες με την ίδια μεθοδολογία.

Τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο της συμμορίας, αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Τα μέλη της συμμορίας έχουν συλληφθεί κατ’ επανάληψη για ομοειδή αδικήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζονται.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα