Υστερία από τους πολίτες για τον εντοπισμό του Αλβανού συζυγοκτόνου και απαγωγέα του παιδιού του

Υστερία από τους πολίτες για τον εντοπισμό του Αλβανού συζυγοκτόνου και απαγωγέα του παιδιού του

Εκατοντάδες κλήσεις δέχεται η Άμεση Δράση και στην Αθήνα από πολίτες που δήθεν αναγνώρισαν τον Lesi με τον 4χρονο γιο του… Υπήρξαν περιπτώσεις που τον «είδαν» σε 40 διαφορετικά σημεία μέσα σε μία ώρα

Μέχρι και έξω από παιδικό σταθμό σε περιοχή της Αθήνας βρέθηκε η Αστυνομία πριν από μερικές ώρες, όπου πολίτης ορκιζόταν πως είδε και αναγνώρισε τον Τζέιμς Κλοντ Λέσι και τον 4χρονο γιο του

Τελικά ήταν απλά ένας πατέρας που παραλάμβανε το παιδί του από τον παιδικό σταθμό, ο ίδιος δεν είχε ουδεμία σχέση ούτε καν το παρουσιαστικό του με τον αναζητούμενο και κατά την περιγραφή του αυτόπτη, του έκανε εντύπωση που το παιδί είχε καλυμμένο το κεφάλι του με σκούφο και το πρόσωπο με κασκόλ, την στιγμή που επικρατεί αυτό το κρύο έξω.

Οι πολίτες έχουν ευαισθητοποιηθεί για τον εντοπισμό του δράστη και κυρίως για να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία του παιδιού του και καλώς πράττουν, ωστόσο η δημοσιότητα που έχει πάρει η υπόθεση και διφορούμενες πληροφορίες, έχουν οδηγήσει την κοινωνία σε μία υστερία που δυστυχώς κάθε άλλο παρά βοηθάει τις Αρχές…

Ενδεικτικά, μέσα σε μία ώρα νωρίτερα το πρωί, ο Lesi υποτίθεται ότι βρισκόταν σε 40 διαφορετικά σημεία του λεκανοπεδίου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που κάλεσαν την Αστυνομία και δήλωναν όλοι απόλυτα σίγουροι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις περιπτώσεις το άτομο που δήθεν είχαν δει ούτε καν προσομοίαζε στον δράστη και στις περισσότερες των περιπτώσεων ήταν πατεράδες που συνόδευαν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία τους.

Αυτό δείχνει ότι έχει προκληθεί μία υστερία στην κοινωνία γύρω από την προσπάθειες εντοπισμού του συζυγοκτόνου δράστη, ωστόσο οι Αρχές καλούν τον κόσμο να συνεχίσει να βοηθάει αλλά να είναι εξαιρετικά προσεκτικός σε αυτό που βλέπει και θεωρεί ότι αναγνωρίζει, ώστε πραγματικά να βοηθηθεί το έργο τους.

Σε όλη αυτή την υστερία ίσως να έχει παίξει και τον ρόλο της η δημοσιοποίηση της επαφής που είχε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας με έναν άντρα που φέρεται ως o Lesi, στην ευρύτερη περιοχή της Πάχης Μεγάρων.

Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο, ότι χθες και κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, ο δικηγόρος ανέφερε ότι το ραντεβού δόθηκε έξω από ένα ιδιωτικό αεροδρόμιο που διέθετε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, για την ασφάλεια του ίδιου του δικηγόρου, ο οποίος κρατάει και τις επιφυλάξεις του, κατά πόσο ήταν όντως ο Lesi, αυτός ο άνθρωπος που συνάντησε.

Αντιθέτως όμως οι Αρχές στην Αθήνα είχαν ενημερωθεί ότι το ραντεβού αυτό δόθηκε έξω από ένα κλειστό λόγω εποχής Beach Bar… Αν και δεν έχει δοθεί εντολή από τον Ανακριτή για να ληφθούν τυχόν υλικά κλειστών κυκλωμάτων από την περιοχή, εικάζεται ότι αυτό θα συμβεί ωστόσο είναι δύσκολο να νιώσουν αισιόδοξες οι Αρχές λόγω των πολλών ημερών που έχουν περάσει από τότε.

Επίσης, αναμένεται να δοθεί εντολή για την άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, μήπως βρεθεί κάποιο στοιχείο από την τηλεφωνική επαφή που φέρεται να είχε ο δικηγόρος με τον δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του News247, οι διωκτικές Αρχές δεν έχουν πειστεί για το ότι αυτός ο άνθρωπος βρίσκεται όντως στην Αθήνα, καθώς εδώ δεν προκύπτει να είχε κανέναν γνωστό ή φίλο, ενώ ακόμα και αν είναι εδώ οι ημέρες αυτές που είχε μπροστά του για να εξαφανιστεί εκ νέου του …δόθηκαν απλόχερα.

Όπως και να έχει, στην πραγματικότητα οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε σχεδόν μηδενικό σημείο και κάθε πληροφορία που καταλήγει στην Αστυνομία εξετάζεται, διασταυρώνεται και ελέγχεται, αρκεί να ληφθεί υπόψη ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν δεκάδες αστυνομικοί στις Αστυνομικές Διευθύνσεις όλης της χώρας που έχουν επιφορτιστεί με την διασταύρωση των πληροφοριών που λαμβάνουν από τους πολίτες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι τον είδαν όχι μόνο στην Αττική, αλλά στην Βόρεια Ελλάδα και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Για να γίνει αντιληπτό καλύτερα, οι αστυνομικές δυνάμεις της Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζουν ακόμα και σήμερα τις αναζητήσεις τους και τις έρευνές τους στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής, αφού ούτε εκείνοι έχουν πειστεί για τα όσα έχουν ειπωθεί τα τελευταία 24ωρα και ούτε εκείνοι μπορούν να αποκλείσουν να χρησιμοποιήθηκε κάποιος ή να έπαιξε κάποιος επίτηδες τον ρόλο του Lesi στα Μέγαρα για να τον βοηθήσει. Τις επόμενες ημέρες και ανάλογα με αυτά που θα ζητήσει ο Ανακριτής ίσως να γίνει σαφέστερο το εάν ήταν όντως ο Αλβανός συζυγοκτόνος και απαγωγέας ή κάποιος άλλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κούγιας: Συμφωνήσαμε με τον φερόμενο δολοφόνο να παραδοθεί μαζί με το παιδί και εξαφανίστηκε

Στα Μέγαρα κρύβεται ο Αλβανός συζυγοκτόνος; Ήρθε σε επικοινωνία με τον Κούγια 24ωρα μετά την φυγή του

Αρνητικές οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. σε πιθανά καταφύγια του Lesi

SHARE: