Εικόνες κολαστηρίου: Τα ΜΑΤ "αντιμετωπίζουν" απόπειρα αυτοκτονίας στο στρατόπεδο κράτησης μεταναστών Κορίνθου

Εικόνες κολαστηρίου: Τα ΜΑΤ "αντιμετωπίζουν" απόπειρα αυτοκτονίας στο στρατόπεδο κράτησης μεταναστών Κορίνθου

Έτσι αντιμετωπίζουν τα ΜΑΤ τους μετανάστες στα κέντρα κράτησης. Βίντεο-ντοκουμέντο από την Κόρινθο (Vid)

Τα παρακάτω πλάνα καταγράφονται από κάμερα κινητού μετανάστη που κρατείτο στο κέντρο της Κορίνθου και μας δείχνουν μια εικόνα από "μέσα".

Ο εν λόγω πρόσφυγας από το Αφγανιστάν βρίσκεται πλέον στη Γερμανία έχοντας καταφέρει να φύγει από τη χώρα μας.

Αρχικά το βίντεο αναρτήθηκε στη σελίδα που έχει στο Facebook ο συγκεκριμένος άνθρωπος του οποίου η ανωνυμία διατηρείται για ευνόητους λόγους.

Τα ΜΑΤ φαίνονται να επιτίθενται σε κρατούμενους μετανάστες που κάνουν καθιστική διαμαρτυρία και αρνούνται να μπουν στο κτίριο την ώρα που ένας άλλος μετανάστης απειλεί πως θα αυτοκτονήσει πηδώντας από την ταράτσα του κτιρίου, διαμαρτυρόμενος για τις συνθήκες κράτησης και διαβίωσης στο κέντρο της Κορίνθου.

Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από το epoca libera και συνοδεύεται από το παρακάτω κείμενο-επεξήγηση:

"Βίντεο ντοκουμέντο: Αποτελείται από τέσσερα διαφορετικά βίντεο που τραβήχτηκαν από τα κινητά κρατουμένων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών Κορίνθου. Αρχικά αναρτήθηκαν στο facebook σε λογαριασμό πρόσφυγα από το Αφγανιστάν που ήδη έχει διαφύγει από την Ελλάδα και βρίσκεται στη Γερμανία.

Σε χρονική σειρά παρακολουθούμε:

Στο πρώτο βίντεο κρατούμενος προερχόμενος από το Αφγανιστάν έχει σκαρφαλώσει στην στέγη του κτιρίου του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών Κορίνθου και αποπειράται να αυτοκτονήσει και τα ΜΑΤ καλούνται για να αντιμετωπίσουν το συμβάν. Στο δεύτερο βίντεο οι άλλοι κρατούμενοι βλέποντας από τα παράθυρα τα ΜΑΤ και τον συγκρατούμενο τους στην σκεπή φωνάζουν, μερικοί δε από αυτούς βγαίνουν έξω από το κτίριο.

Τα ΜΑΤ ξυλοκοπούν όσους βγαίνουν έξω και κάνουν χρήση χημικών. Κρατούμενοι από τα παράθυρα παρακαλούν τα ΜΑΤ να φύγουν για να μην αυτοκτονήσει ο κρατούμενος που είναι στη στέγη.

Οι εικόνες κολαστηρίου συνεχίζονται στο τρίτο βίντεο όπου τα ΜΑΤ επιτίθενται σε κρατούμενους μετανάστες που κάνουν καθιστική διαμαρτυρία και αρνούνται να μπουν στο κτίριο.

Στο τέταρτο βίντεο παρακολουθούμε μέσα στο κτίριο του ασφυκτικά γεμάτου στρατοπέδου συγκέντρωσης τους μετανάστες να τρέχουν κυνηγημένοι από τα ΜΑΤ και να πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλον.

Εικόνες που δεν περιγράφονται και αποκαλύπτουν την εξευτελιστική και απάνθρωπη μεταχείριση κρατουμένων μεταναστών.

Στο κέντρο κράτησης μεταναστών Κορίνθου έχουν αναφερθεί επανειλημμένα απόπειρες αυτοκτονίας".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ντοκουμέντο: Τα ΜΑΤ αντιμετωπίζουν απόπειρα αυτοκτονίας

SHARE:

24Media Network