Έλα στη θέση μου: 1ο Blind Guide Καλλιθέας – Μια βιωματική δράση για την ενσυναίσθηση

Έλα στη θέση μου: 1ο Blind Guide Καλλιθέας – Μια βιωματική δράση για την ενσυναίσθηση

Η βιωματική δράση περιλάμβανε βάδην με βοηθούς- συνοδούς και απέβλεπε στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης από τους συμμετέχοντες.

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και υπό την αιγίδα του εποπτεύοντος Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καθώς και του Δήμου Καλλιθέας, διοργάνωσε για πρώτη φορά ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας “Λευκού Μπαστουνιού” την δράση ευαισθητοποίησης με τίτλο:

«Έλα στη θέση μου: 1ο Blind Guide Καλλιθέας», με στόχο τη διάδοση της μεγάλης σημασίας της χρήσης του, καθώς και την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την διασφάλιση του δικαιώματος των ατόμων με οπτική αναπηρία (ΑμεΟΑ) ανεξάρτητη διαβίωση.

Η ανωτέρω βιωματική δράση περιλάμβανε βάδην με βοηθούς-συνοδούς και απέβλεπε στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης από τους συμμετέχοντες. Η διαδρομή που κλήθηκαν να διανύσουν οι συμμετέχοντες ξεκίνησε από τις εγκαταστάσεις του ΚΕΑΤ (Ελ. Βενιζέλου 210, Καλλιθέα), έφτασε μέχρι την οδό Κρέμου και επιστροφή πάλι πίσω στο ΚΕΑΤ, όπου και έγινε η σχετική απονομή μεταλλίων συμμετοχής.

 

Παράλληλα, στον προαύλιο χώρο του ΚΕΑΤ, έλαβαν χώρα για το κοινό γυμναστικές ασκήσεις προσαρμοσμένες για τα άτομα με οπτική αναπηρία, με την εποπτεία των γυμναστών του ΚΕΑΤ και του 1 Κ.Δ.ΑΠ. ΜΕΑ «Μπέτυ Λεωτσάκου» και των Ολυμπιονικών.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και συμμετείχαν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστής Χατζηδάκης, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Δόμνα Μιχαηλίδου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) και Ολυμπιονίκης Πάλης, κα Βούλα Ζυγούρη, ο Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, κ. Χάρης Θεοχάρης, ο Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου, η Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, κα Τόνια Αντωνίου, η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Νοτίου Τομέα, κα Δήμητρα Νάνου, καθώς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Γεώργιος Βλάχος, ως εκπρόσωποι του Περιφερειάρχη Αττικής, η Γενική Γραμματέας της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Ελλάδος και Τομεάρχης Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, κα Ντόρα Πάλλη, ο Δήμαρχος Καλλιθέας, κ. Δημήτρης Κάρναβος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας, κ. Κωνσταντίνος Ευσταθίου, ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας Καλλιθέας, κ. Γεώργιος Καλαμπαλίκης, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Γαϊτάνης, ο Γραμματέας Ατόμων με Αναπηρία της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κ. Λολίτσας, και η Αναπληρώτριά του, κα Έλσα Καραγεώργου, ο κ. Χρήστος Παπούλιας, υπεύθυνος εκπαίδευσης και εκπρόσωπος του Ε.Ο.ΚΑ.Ν., ο κ. Δημήτρης Σηφάκης, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και Μέλος του Δ.Σ. του Κ.Ε.Α.Τ., ο κ. Παναγιώτης Μαρκοστάμος, εκπρόσωπος του Π.Σ.Τ. στο Δ.Σ. του ΚΕΑΤ και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Στερεάς Ελλάδας, η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΑΤ κα Π. Σακελλαριάδου, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Καλλιθέας, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) και αργυρή Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης, κα Εύη Μωραϊτίδου, η αργυρή Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης, κα Γεωργία Ελληνάκη, η Ολυμπιονίκης Τζούντο, κα Μαρία Καραγιαννοπούλου, η Ολυμπιονίκης Άρσης Βαρών, κα Χριστίνα Ιωαννίδη, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Άρσης Βαρών και Α΄ Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, κα Άννα Στρούμπου και ο Ειδικός Γραμματέας Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, κ. Φώτης Καϋμενάκης, πλήθος κόσμου καθώς και σπουδαστές και μαθητές από τα γειτονικά δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για την ανάδειξη όχι μόνο της σημασίας της προσβασιμότητας στον αστικό ιστό, αλλά και της εκπαίδευσης στην κινητικότητα και τον προσανατολισμό, υπογραμμίζοντας παράλληλα τον πρωτεύοντα ρόλο της αυτόνομης και ανεξάρτητης διαβίωσης στο σπίτι, το σχολείο, τη δουλειά και τις κοινωνικές δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα