Ελεύθερος και πάλι ο Κώστας Σακκάς

Ελεύθερος και πάλι ο Κώστας Σακκάς
ΑΘΗΝΑ-Δηλώσεις του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας// Φωτογραφίες των συλληφθέντων δίνονται στη δημοσιότητα// στη Νέα Σμύρνη, επί της οδού Καισαρείας, ΣΑΚΚΑΣ Κωνσταντίνος.(ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ) Eurokinissi

Ελεύθερος ο Κώστας Σακκάς με περιοριστικούς όρους

Ελεύθερος ο Κώστας Σακκάς, με τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.

Οι περιοριστικοί όροι προβλέπουν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την Αττική, εμφάνιση κάθε Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα, καμία επαφή με συγκατηγορούμενούς του και 5000 ευρώ εγγύηση.

Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι αποτυπώματα είχε δώσει από το 2010 όταν είχε συλληφθεί για πρώτη φορά.

Η αντιτρομοκρατική συνέλαβε εκ νέου τον κ. Σακκά την προηγούμενη Πέμπτη μετά από την έκδοση εντάλματος για πράξεις του άρθρου 187Α του ποινικού κώδικα περί εγκληματικής οργάνωσης και κατάρτισης ένοπλης ομάδας.

Με υπόμνημα απολογήθηκε ο Κ. Σακκάς, στο οποίο υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με τις αποδιδόμενες σε αυτόν πράξεις και ότι ποτέ δεν συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο στη “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”, όπως δημοσιεύει η “Αυγή”.

Στο υπόμνημά του ο Κ. Σακκάς δήλωσε αναφορικά με τα δακτυλικά αποτυπώματα που εντοπίστηκαν σε δύο σακούλες πολυκαταστήματος, ότι ανακαλύφθηκαν από την αστυνομία σχεδόν 5 χρόνια μετά (23-9-2009 η κατάσχεση στο Χαλάνδρι και ο ίδιος από 4-10-2010 βρισκόταν στα χέρια των αρχών). Επιπλέον, υποστήριξε ότι τα αποτυπώματα αυτά εντοπίστηκαν σε κινητά αντικείμενα χωρίς αυτόνομο ποινικό ενδιαφέρουν.

Παράλληλα, ο Κ. Σακκάς επικαλέσθηκε το σκεπτικό δικαστικής απόφασης, με την οποία απαλλάχτηκαν από την ίδια κατηγορία οι Γιόσπας, Βογιατζάκης και Ράλλης, ενώ τόνισε ότι με τους συγκατηγορούμενούς του, που έχουν αναλάβει την ευθύνη για συμμετοχή στη ΣΠΦ, έχει μόνο φιλικές-κοινωνικές σχέσεις.

Επίσης, υποστήριξε ότι υπάρχει εκκρεμοδικία, γιατί είναι σε εξέλιξη δύο δίκες για τις ίδιες κατηγορίες, ενώ δεν υπάρχει η δυνατότητα νέας προφυλάκισης με παλιά στοιχεία.

Τέλος, ο Κ. Σακκάς σημείωσε ότι έχει προσφύγει στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, απόφαση του οποίου προς τον παρόν βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Ο Κώστας Σακκάς είχε συλληφθεί στις 4 Δεκεμβρίου του 2010 έξω από αποθήκη στη Νέα Σμύρνη μαζί με τον Αλέξανδρο Μητρούσια. Παρέμεινε στη φυλακή για 31 μήνες χωρίς δίκη, γι’ αυτό και προχώρησε σε απεργία πείνας, διάρκειας 38 ημερών, διαμαρτυρόμενος για την παραμονή του πίσω από τα κάγκελα παρά την παρέλευση του 18μήνου.

Τελικά, το καλοκαίρι αφέθηκε ελεύθερος με ισχυρούς περιοριστικούς όρους. Ωστόσο, στις 7 Ιανουαρίου οδηγήθηκε εκ νέου στο κρατητήριο, καθώς είχε παραβιάσει έναν από τους όρους της αποφυλάκισης του, ο οποίος αφορούσε στον τόπο διανυκτέρευσης του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα