Ένταση στη συγκέντρωση αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στην Ευελπίδων

Ένταση στη συγκέντρωση αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στην Ευελπίδων
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους δύο συλληφθέντες κατά το χθεσινό αντιπολεμικό συλλαλητήριο

Μπροστά από το κτίριο 7 της Ευελπίδων έχουν συγκεντρωθεί μέλη του ΠΑΜΕ διαμαρτυρόμενοι για τους δυο συλληφθέντες του χθεσινού αντιπολεμικού συλλαλητηρίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την σύλληψη δύο διαδηλωτών κατά το χθεσινό αντιπολεμικό συλλαλητήριο πραγματοποιούν μέλη του ΠΑΜΕ έξω απ’ το κτήριο 7 της Ευελπίδων, όπου αυτή την ώρα δικάζονται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Πριν από λίγο σημειώθηκε ένταση για μερικά λεπτά, κατά την άφιξη των δύο συλληφθέντων συνοδεία αστυνομικών, καθώς οι διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια με νερό και καφέδες προς τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια αρκετά απ’ τα μέλη του ΠΑΜΕ μπήκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου, ενώ οι υπόλοιποι παραμένουν έξω απ’ το κτήριο φωνάζοντας συνθήματα.

Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, αντίσταση κατά της αρχής, παράβαση του νόμου περί όπλων, απόπειρα σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, διακεκριμένες φθορές και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τον «αυταρχισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» και υπογραμμίζει με ανακοίνωση του ότι: «Η κυβέρνηση αφού πρώτα μέσω των δυνάμεων καταστολής χτύπησε βίαια την αντιπολεμική πορεία με χημικά και γκλομπ, στέλνοντας στο νοσοκομείο σπουδαστές και μαθητές, συνεχίζει τον αυταρχικό κατήφορο παραπέμποντας με αυτόφωρη διαδικασία δύο νεαρούς διαδηλωτές, φορτώνοντάς τους μία σειρά αστήρικτες, αλλά βαρύτατες κατηγορίες».

Υπενθυμίζεται πως εκτός της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, το ΠΑΜΕ έχει καλέσει σε νέο αντιπολεμικό συλλαλητήριο το απόγευμα στις 19:00 στο Σύνταγμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα