Επεισόδια στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο

Επεισόδια στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο

Φοιτητές και μαθητές που συμμετέχουν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο επιχείρησαν να ρίξουν το άγαλμα του Τρούμαν με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση με τις δυνάμεις των ΜΑΤ που έσπευσαν στο σημείο

Συλλαλητήριο για την Συρία πραγματοποιούν αυτή την ώρα φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές. Οι περίπου 500 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, και κινούνται προς την αμερικανική πρεσβεία, ενώ σημειώθηκαν επεισόδια όταν ομάδα των διαδηλωτών κινήθηκε προς το άγαλμα του Τρούμαν προκειμένου να το ρίξει. Μάλιστα μαζί τους είχαν γι αυτό τον λόγο και έναν τροχό. Αμέσως στο σημείο βρέθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ και για αρκετή ώρα υπήρχε μάχη σώμα με σώμα. Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και γκλομπ προκειμένου να τους απομακρύνουν από το σημείο. Εκτός από το συγκεκριμένο περιστατικό, οι διαδηλωτές πέταξαν αυγά περνώντας έξω από τη γαλλική πρεσβεία.

Αφού έληξε η ένταση στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο για να μεταφέρει στο νοσοκομείο ένας από τους διαδηλωτές καθώς είχε χτυπηθεί στο κεφάλι.

Προσωρινά έκλεισαν οι οδοί Πανεπιστημίου και Βασιλίσης Αμαλίας, με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται με δυσκολία, ενώ αποκλεισμένη με κλούβες των ΜΑΤ ήταν η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ανακοίνωση ΚΚΕ

Το ΚΚΕ καταγγέλλει με ανακοίνωσή του την επίθεση των ΜΑΤ, με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, εναντίον του συλλαλητηρίου που είχε οργανωθεί από συνδικάτα, φοιτητικούς και μαθητικούς συλλόγους «ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες για αυτό το γεγονός. Όχι μόνο συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο εναντίον της Συρίας, με  παροχή πλήθους διευκολύνσεων, παίρνοντας γι’ αυτό τα συγχαρητήρια του Αμερικανού πρέσβη, αλλά και επιδιώκει να διαφημίσει την προσήλωσή της στους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, χτυπώντας άγρια διαδηλωτές και προστατεύοντας με πλήθος αστυνομικών δυνάμεων ένα άγαλμα – απολίθωμα του αιματοβαμμένου αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Ο λαός και η νεολαία βγάζουν τα συμπεράσματά τους για το ρόλο της ελληνικής κυβέρνησης, δεν τρομοκρατούνται και θα δώσουν ακόμη πιο δυναμικό “παρών” στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών» αναφέρει η ανακοίνωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα