Επεισόδια εντός και εκτός δικαστηρίου στο Πρωτοδικείο Αθηνών

Επεισόδια εντός και εκτός δικαστηρίου στο Πρωτοδικείο Αθηνών
Αεροφωτογραφία από την περιοχή του Πεδίου του Άρεως, όπου διακρίνονται τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων Eurokinissi

Μάρτυρες κατηγορίας ήταν δύο αστυνομικοί, που προπηλακίστηκαν από αντιεξουσιαστές και το επεισόδιο μεταφέρθηκε και εκτός αίθουσας, με αποτέλεσμα να παρέμβει διμοιρία των ΜΑΤ.

Επεισόδιο εντός και εκτός αίθουσας δικαστηρίου στο Πρωτοδικείο Αθηνών σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εκδίκασης υπόθεσης επεισοδίων που είχαν γίνει κατά τη διάρκεια μοτοπορείας αντιεξουσιαστών τον Σεπτέμβριο του 2012.

Μάρτυρες κατηγορίας ήταν δύο αστυνομικοί, που προπηλακίστηκαν από παριστάμενους αντιεξουσιαστές και το επεισόδιο μεταφέρθηκε και εκτός αίθουσας, με αποτέλεσμα να παρέμβει διμοιρία των ΜΑΤ και να χωρίσει τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Η τάξη επανήλθε στο δικαστήριο όμως ένας από τους μάρτυρες αστυνομικούς δήλωσε τραυματισμό από την επίθεση που δέχτηκε.

Χαρακόπουλος: Η ανοχή της κυβέρνησης στη βία έχει αποθρασύνει τις φιλικές της “συλλογικότητες”

Ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος δήλωσε: «Μετά τις επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα και τον έλεγχο ταυτοτήτων σε αστυνομικούς από τον Ρουβίκωνα, φτάσαμε στην επίθεση εναντίον ανδρών της ΔΙΑΣ από δεκάδες αναρχικούς στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Η απαράδεκτη ανοχή της κυβέρνησης στη βία, όχι μόνον έχει αποθρασύνει τις φιλικές της “συλλογικότητες”, αλλά θέτει πια σε κίνδυνο την ίδια την ασφάλεια των πολιτών και των αστυνομικών. Tι άλλο πρέπει να συμβεί για να αναλάβουν οι κυρίες Γεροβασίλη και Παπακώστα τις αυτονόητες ευθύνες τους;»

Σύμφωνα με τον κ.Χαρακόπουλο και ο πιο δύσπιστος συνειδητοποιεί ότι η κατάσταση πλέον είναι εκτός ελέγχου, ενώ σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία σύλληψη. Τα σημερινά έκτροπα έχουν ηθικό αυτουργό, και αυτός δεν είναι άλλος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που συστηματικά εδώ και μια σχεδόν τετραετία παραδίδει τη χώρα στην ανομία, υποστηρίζουν από την πλευρά του τομεάρχη ΠΡΟΠΟ της ΝΔ. Για ό,τι συμβαίνει δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, υποστηρίζουν επίσης καταλήγοντας: “Αυτή η κυβέρνηση ούτε μπορεί ούτε θέλει να αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες. Μοναδική υπηρεσία που έχει να προσφέρει, πριν προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά, είναι να προκηρύξει το ταχύτερο εκλογές”.

Χριστοφιλοπούλου: Γεροβασίλη και Παπακώστα συνεχίζουν την πρακτική Τόσκα

Η υπεύθυνη Εσωτερικών & Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Οι κ.κ. Γεροβασίλη και Παπακώστα συνεχίζουν την πρακτική Τόσκα, καλύπτοντας απολύτως την ασυδοσία των μπαχαλάκηδων.

Έχουμε φτάσει στο πρωτόγνωρο σημείο να μην μπορεί να προστατευθεί η διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης. Σε ποια χώρα της Ε.Ε. διακόπτονται δίκες λόγω εισβολής αναρχικών με καδρόνια! Την ίδια ώρα καταληστεύεται καθηγητής μέσα στο Πανεπιστήμιο!

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από αυτή την ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση.

Οι κυρίες Υπουργοί απλώς «παρίστανται και χαιρετίζουν». Δεν μπορούν ούτε καν να εφαρμόσουν τους νόμους.

ΓΑΔΑ: Σχηματίζεται δικογραφία

Σε ανακοίνωση προχώρησε η ΓΑΔΑ για το σημερινό περιστατικό στο Πρωτοδικείο. Σ’ αυτήν αναφέρει: “Για τα σημερινά περιστατικά κατά τη διάρκεια εκδίκασης υπόθεσης στο Πρωτοδικείο Αθηνών, που είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών αστυνομικών, σχηματίζεται ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο της οποίας διενεργείται αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπαιτίων δραστών. Επιπλέον τα πραγματικά περιστατικά και οι συνθήκες που έλαβαν χώρα ερευνώνται και σε υπηρεσιακό επίπεδο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα