Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων από Δευτέρα

Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων από Δευτέρα

Ποιες κινητοποιήσεις έχουν συνολικά ανακοινωθεί για την επόμενη εβδομάδα ενάντια στα νέα μέτρα. Παραλύει η χώρα. Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις

Με την απεργία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τη Δευτέρα, ξεκινά μια εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, έχουν εξαγγείλει 48ωρη πανεργατική απεργία την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, με αίτημα, όπως αναφέρουν στις αποφάσεις τους, “την ακύρωση όλων των αντεργατικών μέτρων που δεν επιφέρουν κανένα δημοσιονομικό όφελος, εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και εκτινάσσουν την ανεργία”.

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα, τα δημόσια νοσοκομεία, τα θεραπευτήρια και το ΕΚΑΒ. Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια την Τρίτη και την Τετάρτη.

Προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ενώ την Τετάρτη θα παραμείνουν κλειστά τα φαρμακεία.

Για την Τρίτη έχουν εξαγγελθεί δύο συλλαλητήρια. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως, ενώ μισή ώρα νωρίτερα, στις 10.30 το πρωί, έχει προγραμματισθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Δυο διαφορετικές συγκεντρώσεις έχουν προγραμματισθεί και για την Τετάρτη. Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 5.00 το απόγευμα στο Σύνταγμα και την ίδια ώρα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Ο κύκλος των κινητοποιήσεων θα συνεχισθεί με την πανευρωπαϊκή απεργία της 14ης Νοεμβρίου, ενώ τα συνδικάτα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν και σε άλλες μορφές παρεμβάσεων εκτός από τις απεργίες, τόσο σε κλαδικό επίπεδο όσο και στους χώρους δουλειάς.

Από το Μάιο του 2010, οπότε προωθήθηκε το πρώτο μνημόνιο, τα συνδικάτα έχουν πραγματοποιήσει περίπου 25 μεγάλες κινητοποιήσεις, ενώ τον τελευταίο χρόνο έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις γενικές απεργίες.

Δεμένα θα μείνουν και τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην 48ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΝΟ.

Επίσης, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη. Κλειστά τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου.

Τη συμμετοχή τους στην 48ωρη απεργία αποφάσισαν και οι τραπεζοϋπάλληλοι. Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας ΟΤΟΕ, ο κλάδος θα συμμετάσχει τόσο στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων την Τρίτη 6/11 στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως, όσο και στο απεργιακό συλλαλητήριο των συνδικάτων την Τετάρτη 7/11 στις 17:00 στο Σύνταγμα.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι δικαστικοί αφού οι συνεδριάσεις τους γίνονται μέχρι τις 10 π.μ. (με ελάχιστες εξαιρέσεις).

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο και την Πάτρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα