Φλώρινα: Επί δύο μήνες χορηγούσε ηρεμιστικά ζελεδάκια σε παιδιά η κατηγορούμενη νοσηλεύτρια

Φλώρινα: Επί δύο μήνες χορηγούσε ηρεμιστικά ζελεδάκια σε παιδιά η κατηγορούμενη νοσηλεύτρια
Δομή παιδικής προστασίας (φωτογραφία αρχείου) iStock

Η νοσηλεύτρια σε δομή παιδικής προστασίας που κατηγορείται ότι χορηγούσε ηρεμιστικά ζελεδάκια σε παιδιά έχει εγείρει περισσότερες υποψίες καθώς αποκαλύφθηκε πως από το φαρμακείο της δομής λείπουν και δεκάδες ψυχοφάρμακα.

Μετά την καταγγελία πως νοσηλεύτρια σε δομή παιδικής προστασίας στη Φλώρινα χορηγεί σε παιδιά ηρεμιστικά ζελεδάκια, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, κλήθηκε να σχολιάσει την είδηση.

Η υφυπουργός βρέθηκε καλεσμένη στην ΕΡΤ και επιβεβαιώνοντας την είδηση, συμπλήρωσε “Είχαμε μια καταγγελία δύο μέρες πριν από τον υπεύθυνο Παιδικής προστασίας, ο οποίος μας ενημέρωσε για μία δομή στη Βόρεια Ελλάδα ότι υπάρχει καταγγελία πως η νοσηλεύτρια φαίνεται να χορηγεί σε παιδιά δημοτικού φυτικά ζελεδάκια, χωρίς να υπάρχει καμία συμφωνία ή καμία σύσταση, έτσι ώστε αυτά να είναι πιο ήρεμα, να μην έχουν τόσες ανησυχίες και να κοιμούνται πιο εύκολα το βράδυ”.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι μετά την Ένορκη Διοικητική Εξέταση στο ίδρυμα για παιδιά “βρέθηκε ότι στο φαρμακείο της δομής λείπουν αρκετά από τα ψυχοφάρμακα”, οπότε όπως είπε “τώρα το ζήτημα είναι διπλό”. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, η υπόθεση έχει πάει ήδη στην Εισαγγελία ενώ πλέον το ζήτημα είναι γιατί η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια έδινε τα φυτικά ζελεδάκια σε παιδιά ηλικίας δημοτικού και γιατί λείπουν δεκάδες χάπια.

“Πού και πώς χορηγήθηκαν τα δεκάδες χάπια που λείπουν” είναι το μεγάλο ερώτημα της κ. Μιχαηλίδου, η οποία αποκάλυψε ότι στη δομή υπάρχουν μόνο δύο καταγεγραμμένες χορηγήσεις ψυχιατρικών σκευασμάτων που απαιτούν συνταγή γιατρού για να χορηγηθούν.

“Το ζήτημα είναι στον εισαγγελέα, με δική μας απόφαση, από την ίδια κιόλας μέρα. Με τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δομής καταγγέλθηκε η σύμβαση της νοσηλεύτριας, η οποία πλέον δεν εργάζεται στη δομή» σημείωσε η κ. Μιχαηλίδου.

Λευκό ποινικό μητρώο

Όπως τόνισε η υφυπουργός πλέον για να εργαστεί κανείς σε δομή φροντίδας παιδιών και ευάλωτων ατόμων πρέπει να έχει λευκό ποινικό μητρώο για να προσληφθεί.

“Η νοσηλεύτρια αυτή είχε λευκό ποινικό μητρώο. Το είχε κιόλας καταθέσει βεβαίως στη δομή και είχε προσληφθεί βάσει αυτού. Ο νέος κανόνας που βάλαμε και ισχύει από φέτος είναι η κατ’ έτος ανανέωση της ψυχιατρικής ή ψυχολογικής έκθεσης κάθε ανθρώπου που δουλεύει στις δομές αυτές. Κάτι τέτοιο δεν υπαρχει ακόμα. Θα ξεκινήσει να υπάρχει από τον Μάιο”, δήλωσε

Μιλώντας γι αυτή την περίεργη στα ελληνικά χρονικά υπόθεση διευκρίνισε ότι από τις μέχρι τώρα έρευνες η χορήγηση των φυτικών σκευασμάτων που προκαλούσαν υπνηλία στα παιδιά, αφορά σε πρώτη φάση δύο παιδιά.

“Μέχρι να έχουμε τα αποτελέσματα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης φαίνεται να είναι δύο παιδιά, για περίπου ένα μήνα”, επισήμανε η κ. Μιχαηλίδου. Και όπως τόνισε, “φάνηκε ευτυχώς να λειτουργεί αυτή η διαδικασία που θεσπίσαμε η διαδικασία του υπεύθυνου παιδικής προστασίας. Φοβάμαι ότι η πληροφορία αυτή θα χανόταν, θα συνέχιζε και η χορήγηση αυτών των ηρεμιστικών ζελέ. Αλλά και εμένα ακόμη πιο πολύ με ανησυχεί πού πήγαν αυτά τα δεκάδες ψυχοφάρμακα, τα οποία δεν έχουν καταγραφεί”.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι τα παιδιά έχουν κάνει και αιματολογικές εξετάσεις για να φανεί το αποτύπωμα των φαρμάκων αυτών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα