Για να βγάλεις νέα Ταυτότητα θα χρειάζεσαι τελικά και παρέα

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσιάση του νέου συστήματος έκδοσης αστυνομικής ταυτότητας την Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014.
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσιάση του νέου συστήματος έκδοσης αστυνομικής ταυτότητας την Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Με ποιον τρόπο θα μπορούν εφεξής οι πολίτες να εκδίδουν αστυνομικές ταυτότητες. Ολόκληρη η διαδικασία

Παρουσίαση της νέας διαδικασίας έκδοσης Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας έγινε σήμερα από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Μια έκπληξη έκρυβε τελικά η παρουσίαση της νέα διαδικασίας . Μπορεί να καταργήθηκαν τα δικαιολογητικά αλλά για να εκδώσεις ταυτότητα χρειάζεσαι ακόμη και τώρα παρέα.

Συγκεκριμένα για την νέα διαδικασία θα χρειάζονται δύο φωτογραφίες αλλά και ένας μάρτυρας που θα ''εγγυηθεί'' για την ταυτοπροσωπία . Η λεπτομέρεια αυτή μέχρι τώρα δεν είχε ανακοινωθεί ή διαρρεύσει από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τον κύριο Μητσοτάκη στην ΔΕΘ να ανακοινώνει την μείωση της γραφειοκρατικής διαδικασίας με την κατάργηση της προσκόμισης δικαιολογητικών.

Σίγουρα η διαδικασία απλοποιείται πολύ και ο πολίτης θα κερδίσει χρόνο αλλά θα πρέπει πάλι να αγγαρέψει ένα συγγενή η φίλο που θα εγγυηθεί για αυτόν. Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την νέα διαδικασία έκδοσης Ταυτότητας
Μείωση της γραφειοκρατίας, διευκόλυνση της ζωής των πολιτών και σημαντική εξοικονόμηση πόρων επιτυγχάνεται με το νέο, πιο γρήγορο και απλό, σύστημα έκδοσης Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, το οποίο παρουσίασαν σήμερα (10-9-2014) ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας και ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην παρουσίαση, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, παρέστη η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας στην παρουσίαση παρέστη ο Αρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πληροφορικής του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Δεδεμάδης, ο οποίος προέβη σε αναλυτική τεχνική παρουσίαση της νέας διαδικασίας έκδοσης Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

Ειδικότερα, το νέο σύστημα εφαρμόζεται πιλοτικά σε 24 Αστυνομικές Υπηρεσίες, σε όλη την επικράτεια. Σε ένα μήνα περίπου, η νέα διαδικασία θα εφαρμόζεται σε όλη τη χώρα και κάθε πολίτης θα μπορεί πλέον να πηγαίνει μόνο με δύο φωτογραφίες του και ένα μάρτυρα στο Αστυνομικό Τμήμα και να λαμβάνει άμεσα και εύκολα το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, χωρίς να προσκομίζει πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις.

Στιγμιότυπο από την παρουσιάση του νέου συστήματος έκδοσης αστυνομικής ταυτότητας την Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014.
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Στιγμιότυπο από την παρουσιάση του νέου συστήματος έκδοσης αστυνομικής ταυτότητας την Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Μόλις ξεκινήσει η καθολική εφαρμογή του νέου συστήματος, κάθε πολίτης θα μπορεί να υποβάλει αίτηση για έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του και να την παραλαμβάνει μέσα σε λίγα λεπτά.
Αυτό γίνεται εφικτό χάρη στη διασύνδεση των αστυνομικών τμημάτων με τα δημοτολόγια, την πρώτη «government to government» (διασύνδεση δημοσίων υπηρεσιών) Υπηρεσία.

Ο αρμόδιος υπάλληλος της αστυνομικής αρχής θα αναζητά πλέον αυτεπάγγελτα, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εθνικού Δημοτολογίου (ΟΠΣΕΔ), τα απαραίτητα στοιχεία για την έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας (επώνυμο, όνομα, ονοματεπώνυμο πατέρα, ονοματεπώνυμο μητέρας, ημερομηνία γέννησης, τόπος γέννησης, δήμος δημοτολογίου, αριθμός οικογενειακής μερίδας, ιθαγένεια).
Η διαδικασία έκδοσης Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, συνοπτικά, θα διαμορφωθεί ως εξής:

Μετά την ολοκλήρωση της αυτεπάγγελτης αναζήτησης και την ταυτοποίηση του αιτούντος από τον αρμόδιο υπάλληλο της αστυνομικής αρχής, διαμορφώνεται αυτόματα η σχετική αίτηση, στην οποία περιλαμβάνονται μέχρι τρία τυχαία ερωτήματα επί των δημοτολογικών στοιχείων που βρίσκονται καταχωρημένα στο ΟΠΣΕΔ.

Τα ερωτήματα εκτυπώνονται και ο αιτών απαντά εγγράφως σε αυτά. Αφού υπογράψει την αίτηση − υπεύθυνη δήλωση, ο αρμόδιος υπάλληλος της αστυνομικής αρχής καταχωρεί στην εφαρμογή τις σχετικές απαντήσεις. Στη συνέχεια ο υπάλληλος εκτυπώνει την αίτηση, επικολλά τη φωτογραφία και καλεί τον αιτούντα και το μάρτυρα να υπογράψουν. Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας πλαστικοποιείται και παραδίδεται στον αιτούντα.

Πίνακας με τις 24 Αστυνομικές Υπηρεσίες που εφαρμόζεται πιλοτικά το νέο σύστημα έκδοσης Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας

Οι 24 Αστυνομικές Υπηρεσίες που εφαρμόζεται πιλοτικά το νέο σύστημα έκδοσης Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας

1) ΥΠΟΔ. ΑΣΦΑΛ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
2) ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
3) ΥΠΟΔ/ΝΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
4) ΥΠΟΔ. ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
5) ΥΠΟΔ/ΝΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
6) ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ
7) Τ.Α. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
8) Τ.Α. ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
9) Τ.Α. ΑΧΑΡΝΩΝ
10) Τ.Α. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
11) Τ.Α. ΚΟΡΩΠΙΟΥ
12) Τ.Α. ΠΕΙΡΑΙΩΣ
13) Τ.Α. ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ
14) Τ.Α. ΑΙΓΑΛΕΩ
15) Τ.Α. ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΘΕΣ/ΚΗ
16) Τ.Α. ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ
17) Τ.Α. ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
18) Α.Τ. ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΒΑΛΤΟΥ
19) Τ.Α. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΠΕΛΛΑΣ
20) Τ.Α. ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ ΣΥΡΟΥ ΚΥΚ
21) Τ.Α. ΚΟΖΑΝΗΣ
22) Τ.Α. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
23) Τ.Α. ΛΑΜΙΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
24) Τ.Α. ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Διαβάστε ακόμα στα Dikaiologitika.gr

Αρχαία Αμφίπολη τρία κομμάτια επιστυλίου ήταν οι επιγραφές

Πότε θα ανέβουν στο taxisnet τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ταυτότητες
SHARE: