Γιάννης Αγγελικούσης: Στο νοσοκομείο ο Έλληνας εφοπλιστής

Γιάννης Αγγελικούσης: Στο νοσοκομείο ο Έλληνας εφοπλιστής
Ο Γιάννης Αγγελικούσης youtube

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται ο εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης μετά από έμφραγμα που υπέστη πριν λίγες ημέρες. Τι δήλωσε η κόρη του.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται ο εφοπλιστής και Πρόεδρος του Angelicoussis Shipping Group Ltd, Γιάννης Αγγελικούσης, μετά από έμφραγμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 73χρονος εφοπλιστής ασθένησε το πρωί του Σαββάτου όταν και είχε λιποθυμικό επεισόδιο, με αποτέλεσμα να διακομιστεί σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση.

Η κόρη του, Μαρία Αγγελικούση, η οποία ανέλαβε καθήκοντα acting CEO του Angelicoussis Group, δήλωσε σχετικά: “Κατανοούμε πλήρως και εκτιμούμε ιδιαιτέρως το ενδιαφέρον για την κατάσταση της υγείας του πατέρα μου. Θα επανέλθουμε με νεότερες πληροφορίες όταν αυτό καταστεί εφικτό, στο μεταξύ όμως παρακαλούμε να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητα του πατέρα μου και της οικογενείας του σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή. Σας ευχαριστώ”.

Ο Γιάννης Αγγελικούσης γεννήθηκε το 1948 στο Λονδίνο, ενώ τα πρώτα του επιχειρηματικά βήματα τα έκανε μέσω της εταιρείας του πατέρα του το 1973.

Το 1992 ίδρυσε την Kristen Navigation που το 2009 μετονομάστηκε σε Maran Tankers Management αναλαμβάνοντας τα tankers, ενώ έναν χρόνο αργότερα έκανε και τις πρώτες παραγγελίες πέντε πλοίων capesizes από τα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries, που ήταν τα μεγαλύτερα πλοία του είδους από Έλληνα εφοπλιστής.

Μάλιστα, το 2000 προχώρησε σε νέες παραγγελίες πλοίων Aframaxes, Suezmaxes και VLCCs, ενώ τρία χρόνια αργότερα αγόρασε το πρώτο πλοίο μεταφοράς LNG, του Maran Gas Asclepius, ιδρύοντας παράλληλα την θυγατρική Maran Gas Maritime που ασχολείται με τον τομέα των υγραεριοφόρων.

Να σημειωθεί πως η Angelicoussis Shipping Group έχει αποτελέσει τον όμιλο με τον μεγαλύτερο στόλο στην Ελλάδα, κατέχοντας μέχρι το 2020, 139 πλοία και άλλα 14 πλοία υπό παραγγελία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα