Γιατί ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ αρνήθηκε να συμμετάσχει "στο ποτάμι" του Θεοδωράκη

Γιατί ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ αρνήθηκε να συμμετάσχει "στο ποτάμι" του Θεοδωράκη

Αρνήθηκε τη συμμετοχή του στο Ποτάμι ο Α. Κορτώ. "Είμαι ταγμένος σε δύο μόνο πράγματα σ' αυτή τη ζωή: στον άντρα μου και στα βιβλία μου", δήλωσε

Λίγες ώρες μετά τις πρώτες επίσημες πολιτικές τοποθετήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη και την ανακοίνωση των πρώτων μελών του νέου πολιτικού κινήματος "Το ποτάμι",  είχαμε και τις πρώτες αντιδράσεις.

Η αναφορά του ονόματος  Αυγούστου Κορτώ , ότι θα βοηθήσει στο όλο εγχείρημα , προκάλεσε την άμεση αντίδραση  του συγγραφέα ο οποίος στη σελίδα του στο Facebook,  δήλωσε ότι σε αυτή τη φάση της ζωής του , δίνει προτεραιότητα στον άντρα του και τα βιβλία του.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά :

"Φίλοι μου καλοί κι αγαπημένοι,

Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας, ωστόσο οφείλω να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα.

Η μνεία του Σταύρου Θεοδωράκη στο πρόσωπό μου - αφότου βεβαίως ο ίδιος τόνισε πως τα ονόματα που ανέφερε δεν συγκροτούν το ευρωψηφοδέλτιο του Ποταμιού - με τιμά ιδιαιτέρως, πλην όμως και ο ίδιος γνωρίζει πως αν χρειάζεται τη συμβουλή κάποιου σε ζητήματα σχετικά με τον χώρο του βιβλίου, λόγου χάρη, ή τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, υπάρχουν άτομα με πείρα, κατάρτιση και θεωρητική σκευή μακράν επαρκέστερη από τη δική μου. Έτσι, μολονότι εύχομαι ολόψυχα στον Σταύρο Θεοδωράκη καλή επιτυχία στον αγώνα του, καθιστώ σαφές ότι ουδέποτε σκόπευα να πολιτευθώ, και ούτε τώρα πρόκειται να το πράξω.

Ήμουν και παραμένω αφοσιωμένος - ταγμένος - σε δύο μόνο πράγματα σ' αυτή τη ζωή: στον άντρα μου και στα βιβλία μου. Δεν υπάρχει χώρος για τίποτε άλλο".

Ο Άυγουστος Κουρτώ, γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη και ζει στα Εξάρχεια. Έχει γράψει διηγήματα, νουβέλες, μυθιστορήματα, κείμενα για το θέατρο, ένα κινηματογραφικό σενάριο και βιβλία για παιδιά. Έχει επίσης μεταφράσει έργα των Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ, Τζον Άπνταϊκ, Άννι Πρου, Κόρμακ ΜακΚάρθι, Κόλουμ ΜακΚαν, Σάρα Ουότερς, Τζον Μπάνβιλ, Γκιγιόμ Απολινέρ και ο Τζ. Ντ. Σάλιντζερ.

Αρθρογραφεί τακτικά, περνάει απολαυστικές εργατοώρες στο Facebook, παρουσιάζει σαββατιάτικη εκπομπή με αλλοπρόσαλλες μουσικές στον Amagi Radio, και είναι λάτρης των αμερικάνικων τηλεοπτικών σειρών (θεωρώντας τους Sopranos ως έξοχο δείγμα του θρυλικού Great American Novel). Σ' ό,τι χρόνο του απομένει διαβάζει μετά μανίας, μαγειρεύει, και γενικώς διάγει βίο σπιτόγατου, συντροφιά με τον λατρεμένο του σύντροφο (το επονομαζόμενο Κουτάβι).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ποτάμι
SHARE:

24Media Network