Γονείς του Ρωμανού: Η Ελλάδα κινδυνεύει να θρηνήσει τον πρώτο νεκρό πολιτικό κρατούμενο από απεργία πείνας

Press Conference Regarding Hunger Strike Anti-authoritarian Protesters at EMPROS theater, Athens, on 2 Dec., 2014 /        ,   , ,  2 , 2014
Press Conference Regarding Hunger Strike Anti-authoritarian Protesters at EMPROS theater, Athens, on 2 Dec., 2014 / , , , 2 , 2014 NIKOS LIBERTAS / SOOC

Επιστολή των γονιών του Ρωμανού με αρνητική απάντηση στην πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης. Διαβάστε τι αναφέρουν και γιατί κατηγορούν τον Χ. Αθανασίου

Απορρίπτουν οι γονείς του Νίκου Ρωμανού την πρόταση Αθανασίου, για εξ αποστάσεως μάθηση και σημειώνουν ότι λέει ψέματα όταν λέει ότι το παιδί τους σιτίζεται με υγρή τροφή.

Σημειώνουν ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης, προτείνει εικονικά δικαιώματα και προειδοποιούν ότι η Ελλάδα μπορεί σε λίγες μέρες να θρηνήσει τον πρώτο νεκρό πολιτικό κρατούμενο.

Ολόκληρη η επιστολή

"Όχι άλλα νεκρά παιδιά

Ο κ. Αθανασίου δήλωσε χθες ότι προσπαθεί μάταια να επικοινωνήσει μαζί μας.

Είναι παράδοξο ότι δεν χρησιμοποίησε το τηλέφωνο επικοινωνίας που είχαμε θέσει στη διάθεσή του όταν, πριν από 7 ημέρες, ζητήσαμε να τον συναντήσουμε.

Είναι θλιβερό να ψεύδεται ισχυριζόμενος ότι ο Νίκος σιτίζεται με υγρή τροφή. Απαιτούμε να εκδοθεί σήμερα ιατρικό ανακοινωθέν για να φανεί η αλήθεια.

Ο κ. Αθανασίου προτείνει την εξ αποστάσεως μάθηση.

Είναι εξοργιστικό να δείχνει ότι αγνοεί τον λόγο ύπαρξης των αδειών σε κρατούμενους. Οι άδειες βγάζουν τον κρατούμενο από το άβατο της φυλακής για να τον επανασυνδέσουν με την κοινωνία. Οι εκπαιδευτικές άδειες κρατάνε τη μόρφωση ζωντανή, δεν την αποστειρώνουν, τη συνδέουν με το κοινωνικό περιβάλλον για να τη μετουσιώσουν σε παιδεία.

Είναι ανεπίτρεπτο να προτείνονται εικονικά δικαιώματα όταν η απεργία πείνας του γιου μας είναι πραγματική.

Ο χρόνος πιέζει αμείλικτα. Η απάντηση είναι μία. Αλλιώς, η Ελλάδα σε λίγες μέρες θα θρηνεί τον πρώτο νεκρό πολιτικό κρατούμενο από απεργία πείνας.

Δεν είναι δυνατόν να χτιστεί το μέλλον πάνω στον Θάνατο".

Οι γονείς του Νίκου Ρωμανού

Παυλίνα Νάσιουτζικ, Γιώργος Ρωμανός

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωμανός
SHARE:

24Media Network