Γυμνή ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη

Γυμνή ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη

Με την υποστήριξη του δήμου η 6η Διεθνής γυμνή ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη. Συνδιοργανώνεται με το 6ο Φεστιβάλ για τη διεκδίκηση των ελεύθερων χώρων πρασίνου (Vid)

Την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και τη ρύπανση που δημιουργεί, επιδιώκουν δεκάδες ποδηλάτες και φέτος με την έκτη Γυμνή Ποδηλατοδρομία, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 7 στο Πάρκο ΧΑΝΘ (Ξαρχάκου), στη Θεσσαλονίκη.

Αυτή τη χρονιά η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία συνδιοργανώνεται με την ανοιχτή γιορτή διεκδίκησης των ελεύθερων χώρων πρασίνου ''Ευχαριστούμε που ενοχλείτε'' των Παιδιά Εν Δράσει που γιορτάζουν τα δέκα τους χρόνια, και γίνεται στον ίδιο χώρο την επόμενη μέρα, Σάββατο.

Τη διήμερη γιορτή στηρίζει ο δήμος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του. ''Η διοργάνωση, εκφράζοντας τη βούλησης της κοινωνίας των πολιτών για παραμέριση των ΙΧ και προώθηση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού και βιώσιμου μέσου μετακίνησης αλλά και για την προάσπιση και επανάκτηση του δημόσιου χώρου από τα ιδιωτικά συμφέροντα, συμβαδίζει με την αντίληψη της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης για τη σύγχρονη βιώσιμη και φιλική προς τον πολίτη πόλη.

Παράλληλα, η δημοτική Αρχή αναγνωρίζει τις δυνατότητες της διοργάνωσης να αποτελέσει πόλο τουριστικής έλξης, όπως συμβαίνει σε δεκάδες πόλεις στον κόσμο οι οποίες συμμετέχουν στο θεσμό'', αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η εκδήλωση, που συμμετέχει στη Θεσσαλονίκη - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, οργανώνεται από εθελοντές ενεργούς πολίτες και άλλες συλλογικότητες και συγκεκριμένα από τα Παιδιά Εν Δράσει, το Δίκτυο Κινήσεων Θεσσαλονίκης και την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης (Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013):

  • 15.00 Bodypainting Καλλιτεχνικό βάψιμο σωμάτων.
  • 19.00 Συγκέντρωση Ποδηλατοδρομίας
  • 22.00 Πάρτι με ΚΡΟΥΣΗ Ομάδα Κρουστών, DJ Miss Dynamite, Hollyrabit + Slammin' Danny A., GG + Γυμνός Ποδηλάτης.

Οι δράσεις της διήμερης εκδήλωσης θα συνεχιστούν στο πάρκο της ΧΑΝΘ το Σάββατο 8 Ιουνίου από τις 15.00 με τα δρώμενα του ''Ευχαριστούμε που Ενοχλείτε''.

Πηγή: agelioforos.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

6η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία Spot

SHARE:

24Media Network