Η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη αποχωρεί από το Δ.Σ. της ActionAid Ελλάς

Η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη αποχωρεί από το Δ.Σ. της ActionAid Ελλάς

Ποιος είναι ο νέος της Πρόεδρος της ActionAid που θα αναλάβει καθήκοντα μετά την Αλεξάνδρα Μητσοτάκη

Η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη σύστησε τη διεθνή οργάνωση ActionAid στην Ελλάδα το 1998 και διετέλεσε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου επί δέκα χρόνια (2007 – 2017),  σε εθελοντική βάση.

Η ίδια γνώρισε την ActionAid τη δεκαετία του ‘90 ως υποστηρίκτριά της στη Γαλλία και αποφάσισε να τη φέρει στην Ελλάδα πιστεύοντας βαθιά ότι οι Έλληνες θα αγκάλιαζαν το έργο της, τη δράση της για έναν καλύτερο κόσμο. Η ανταπόκριση ξεπέρασε τις προσδοκίες με περισσότερους από 200.000 Έλληνες να έχουν στηρίξει την ActionAid έκτοτε, δείχνοντας, παρά τις δυσκολίες, την αλληλεγγύη τους προς τους πιο περιθωριοποιημένους συνανθρώπους μας ανά τον κόσμο.

Από το 2003 μέχρι το 2015 η κ. Μητσοτάκη διετέλεσε επίσης μέλος του Δ.Σ. της ActionAid International συμβάλλοντας ενεργά  και στο επίπεδο της διεθνούς διακυβέρνησης της οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιείται σε 52 χώρες δουλεύοντας μαζί με περισσότερους από 15 εκατομμύρια ανθρώπους.

Σε αποχαιρετιστήριο μήνυμά της η κ. Μητσοτάκη ανέφερε:

«Με μεγάλη ικανοποίηση και βαθιά συγκίνηση παραδίδω τη σκυτάλη σε καλά χέρια στην ActionAid Ελλάς. Με ικανοποίηση, γιατί αυτά τα 18 χρόνια δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στην Ελλάδα και την Κύπρο δεν κλείσαμε τα μάτια στη φτώχεια και την αδικία. Κινητοποιηθήκαμε μαζί αλλάζοντας ζωές εδώ και εκεί και κάνοντας τον κόσμο λίγο καλύτερο. Με συγκίνηση, γιατί ξεκίνησα την ΑctionAid σαν μια ιδέα και γρήγορα έγινε η μεγαλύτερη οργάνωση στον τομέα της. Σήμερα στηρίζεται γερά σε πολλούς, ικανούς και αφοσιωμένους ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο όραμα, γεγονός που μου επιτρέπει να συνεχίσω ήσυχη προς άλλους ορίζοντες. Θέλω να πω ένα τεράστιο “ευχαριστώ” σε όλους όσους αγκαλιάσατε και συνεχίζετε να αγκαλιάζετε αυτή την προσπάθεια, η οποία θα με έχει πάντα στο πλευρό της.».\

Νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ActionAid Ελλάς, αναλαμβάνει μετά από εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 10 Ιουνίου 2017, ο Ηλίας Γαληνός. Ο κ. Γαληνός από το 2009 ηγείται της ανασκόπησης και αξιολόγησης του τρόπου διακυβέρνησης της οργάνωσης, συμβάλλοντας στον εντοπισμό συγκεκριμένων τομέων βελτίωσης και σχεδιάζοντας ένα πλάνο ανάπτυξης και ενδυνάμωσης του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης.

Ποιος είναι ο Ηλίας Γαληνός

Ο κ. Γαληνός είναι μέλος του Δ.Σ. από το 2013 και ενεργό μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης του Δ.Σ. και της Γ.Σ. της ActionAid Ελλάς από το 2011. Είναι επίσης μέλος της Επιτροπής για τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και οργανωσιακής ανάπτυξης της ActionAid International.

Σχετικά με την εκλογή του ο κ. Γαληνός δήλωσε: «Η αξία μιας οργάνωσης φαίνεται κυρίως στις μεταβάσεις της. Πέρα από το εξελισσόμενο έργο της, φαίνεται στον τρόπο που μεγαλώνει, που “ενηλικιώνεται”. Η ActionAid Ελλάς μετά από 18 χρόνια, περνά σε μια νέα φάση ωριμότητας εμπιστευόμενη τα νεότερα μέλη της. Ο ρόλος του προέδρου, που ομόφωνα η Γενική Συνέλευση και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο μου ανέθεσε, εκτός από τεράστια ευθύνη και τιμή προς το πρόσωπό μου, αποτελεί και έμπρακτη επιβεβαίωση ότι η δύναμη της οργάνωσης πηγάζει από τα μέλη της που τη στηρίζουν εθελοντικά. Αυτή η πηγαία βάση των υποστηρικτών μας θα βρεθεί στο “επίκεντρο” της δράσης και της αποστολής του νέου Δ.Σ., με στόχο τη δραστηριοποίηση όλων των ενεργών πολιτών για μια δικαιότερη γειτονιά, πόλη ή χώρα, όπου κι αν αυτή βρίσκεται.».

SHARE:

24Media Network