Η έκθεση της αστυνομίας της Θεσσαλονίκης 'εξαφάνισε' το όπλο Σαββίδη

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ενημερώθηκαν για τη συγκεκριμένη έκθεση εξέφραζαν την απορία τους πώς… ξέφυγε το συγκεκριμένο σημείο

Η έκθεση της αστυνομίας της Θεσσαλονίκης για όσα επεισοδιακά συνέβησαν στο γήπεδο της Τούμπας την περασμένη Κυριακή, «εξαφάνισε» το όπλο του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη.

Στην περιγραφή των γεγονότων που αμαύρωσαν για μία ακόμη φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν περιλήφθηκε το πιστόλι που φορούσε στη ζώνη του ο επιχειρηματίας. Η συγκεκριμένη έκθεση που υπογράφεται από τον διευθυντή αστυνομίας Θεσσαλονίκης ταξίαρχο Λάζαρο Μαυρόπουλο, καθώς η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει την ευθύνη των μέτρων, αποτελεί το έγγραφο στο οποίο στηρίζονται όλες οι διαδικασίες που κινούνται για τέτοια γεγονότα.

Στο έγγραφο που έχει βασικό αποδέκτη το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και κοινοποιείται σε διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες αλλά και στη γενική γραμματεία αθλητισμού, περιγράφεται η είσοδος Σαββίδη και προσωπικής του φρουράς στο γήπεδο, όταν ο διαιτητής του αγώνα ακύρωσε το γκολ του ΠΑΟΚ. Παρ’ ότι με λεπτομέρειες αναφέρονται οι τρεις «κινήσεις» όπως χαρακτηρίζονται, του προέδρου του Δικεφάλου του βορρά «προς το κέντρο του γηπέδου», «προς τον πάγκο της ΑΕΚ» και ξανά «προς παράγοντες της ΑΕΚ», σε κανένα σημείο της έκθεσης της ΕΛ.ΑΣ. δεν γίνεται αναφορά στο όπλο που είχε στη ζώνη του ο ομογενής επιχειρηματίας. Αντίθετα τρεις φορές τονίζεται στην έκθεση ότι με παρέμβαση των μελών της προσωπικής του ασφάλειας και αστυνομικών δυνάμεων συγκρατήθηκε…

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ενημερώθηκαν για τη συγκεκριμένη έκθεση, που συντάχθηκε χθες, Τρίτη 13 Μαρτίου, εξέφραζαν την απορία τους πώς… ξέφυγε το συγκεκριμένο σημείο. «Ακόμη και αν κανείς από τους παρόντες αστυνομικούς δεν το είδε εκείνη την ώρα, έπρεπε να αναφερθεί στη συνέχεια αφού έγινε θόρυβος και επιβεβαιώθηκε ότι συνέβη», σημείωσαν μιλώντας στο News24/7. Υπογράμμιζαν μάλιστα πως το συγκεκριμένο έγγραφο είναι η επίσημη έκθεση των διωκτικών αρχών για όσα συνέβησαν στον αγώνα και είναι αυτό που χρησιμοποιείται μαζί με το φύλλο αγώνα του διαιτητή και την έκθεση του παρατηρητή ως φάκελος του αγώνα για να χρησιμοποιηθεί από τα όργανα της αθλητικής δικαιοσύνης.

«Η έκθεση επισημαίνει ότι για το ποινικό μέρος την προανάκριση διενεργεί η υπηρεσία αθλητικής βίας. Ενδεχομένως να θεώρησαν ότι εφόσον η οπλοφορία είναι νόμιμη θα ενταχθεί στη δικογραφία για την παράνομη είσοδο του προέδρου του ΠΑΟΚ και γι’ αυτό δεν το ανέφεραν», επισήμανε άλλος αξιωματικός. «Περίεργο που δεν αναφέρθηκε το όπλο στην έκθεση», υποστήριξε και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Τσαϊρίδης, ο οποίος σε ανακοίνωση του σωματείου χθες ισχυριζόταν πως οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορούσαν να συλλάβουν τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ καθώς υπήρχε κίνδυνος σύρραξης με οπαδούς. «Ενδεχομένως να μην το είδε κάποιος για να μην το έγραψε, επειδή δεν υπάρχει και βίντεο παρά μόνον φωτογραφίες, αλλά δεν μπορώ να ξέρω τι συνέβη», συμπλήρωσε. Από την άλλη επέμεινε πως και αυτό «εντάσσεται σε μία προσπάθεια να στραφούν όλα τα βέλη στην αστυνομία. Κοιτάνε το δέντρο και χάνουν το δάσος», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, μετά και τις επικρίσεις για τη μη αυτόφωρη σύλληψη Σαββίδη παρά την εντολή της εισαγγελέα αθλητισμού, σχολίασε σκωπτικά: «Σε μία ζούγκλα που λέγεται «ελληνικά γήπεδα» πάλι θέλουν να πουν ότι φταίει η αστυνομία. Εάν συμβαίνει αυτό ας αποχωρήσει η αστυνομία από τα γήπεδα για να λυθεί το πρόβλημα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ιβάν Σαββίδης: Ζητά συγγνώμη δυο μέρες μετά

Κόντρα στην Κύπρο για την παρουσία Σαββίδη στη Bουλή

Στην Αθήνα σήμερα οι εκπρόσωποι των FIFA και UEFA

ADVERTISING

SHARE: