Η Ελλάδα πρώτη στην Ευρώπη στον αντισημιτισμό

Η Ελλάδα πρώτη στην Ευρώπη στον αντισημιτισμό

Με ποσοστό 69% η Ελλάδα είναι, μετά τις αραβικές χώρες, πρωταθλήτρια στον πλανήτη στην αρνητική εικόνα των πολιτών της για τους Εβραίους

Μια δυσάρεστη για την χώρα μας έκπληξη έκρυβε η έρευνα της Anti-Defamation League (Πρωτάθλημα αντι-δυσφήμησης) η οποία έχει έδρα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 Η έρευνα η οποία είχε δείγμα 53.100 ανθρώπων σε 102 χώρες έδειξε ότι οι συμπολίτες μας είναι οι πλέον αντισημιτιστές στον πλανήτη μετά από τους Άραβες.

Συγκεκριμένα η Ελλάδα είναι μακράν πρώτη στην Δυτική Ευρώπη με ποσοστό αντισημιτισμού στα επίπεδα του 69% όταν η δεύτερη Γαλλία είναι στο 37% και ο μέσος όρος της Δ. Ευρώπης στο 24%. Το ποσοστό αυτό κατατάσσει την χώρα μας πρώτη στον κόσμο (εκτός αραβικού κόσμου) ισοψηφώντας μόνο με την Τουρκία. Ακόμη και στο Ιράν, που είχε βρεθεί ένα βήμα πριν από τον πόλεμε τον Ισραήλ, οι πολίτες είναι λιγότερο αντισημιτιστές από ότι οι Έλληνες (56%).

Σε ότι αφορά την χώρα μας οι Έλληνες συμφωνούν σε ποσοστό 85% ότι οι Εβραίοι έχουν ισχυρή παρουσία στον χώρο των επιχειρήσεων και 82% στο παγκόσμιο επιχειρηματικό σκηνικό. Σε ποσοστό 60% πιστεύουμε αναφέρονται υπερβολικά σε ότι τους συνέβη στο ολοκαύτωμα. 68% θεωρεί ότι οι Εβραίοι ελέγχουν τα παγκόσμια media και 69% ότι ελέγχουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Πηγή: global100

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα