Ιεράπετρα: Κατακραυγή για την θανάτωση σπάνιου καρχαρία προς εξαφάνιση

Ιεράπετρα: Κατακραυγή για την θανάτωση σπάνιου καρχαρία προς εξαφάνιση
Καρχαριοειδές στην Ιεράπετρα neakriti.gr

Σάλο έχει προκαλέσει η θανάτωση καρχαριοειδούς βάρους 250 κιλών στην Ιεράπετρα από ψαράδες της περιοχής. Το έσυραν στη στεριά και ετοιμάζονταν να το διαθέσουν προς πώληση για βρώση.

Την έντονη αντίδραση φιλοζωϊκών οργανώσεων και πολιτών έχει προκαλέσει η θανάτωση καρχαριοειδούς βάρους 250 κιλών στην Ιεράπετρα, που μπλέχτηκε στα δίχτυα ψαράδων.

Φιλοζωϊκές ενώσεις εκφράζουν την αγανάκτησή τους, και ζητούν την κατάργηση της αλιείας όλων των ειδών καρχαριών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το neakriti.gr, όλα συνέβησαν το πρωί της Παρασκευής (21/4), όταν οι ψαράδες αντιλήφθηκαν ότι πιάστηκε στα δίχτυα τους το τεράστιο καρχαριοειδές. Λόγω του βάρους του κήτους, ήταν αδύνατον να το ανεβάσουν στο κατάστρωμα του αλιευτικού και έτσι “έσυραν” τα δίχτυα με το καρχαριοειδές και το έβγαλαν στη στεριά και συγκεκριμένα στο λιμάνι της Ιεράπετρας.

Κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν για να “θαυμάσουν” τη θέα του νεκρού καρχαρία, που σερνόταν στο έδαφος από τους ανθρώπους που τον αλίευσαν με σκοπό να το “φορτώσουν” στο αγροτικό όχημα και να προχωρήσουν στον τεμαχισμό του, απειλούμενου με εξαφάνιση, καρχαριοειδούς, προκειμένου να το διαθέσουν προς πώληση για βρώση.

Σημειώνεται ότι ποτέ στο παρελθόν δεν έχει αναφερθεί επίθεση τέτοιου είδους καρχαριοειδούς σε άνθρωπο και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από τους λουόμενους καθώς δεν είναι επικίνδυνο.

Βίντεο με το αλιευμένο καρχαριοειδές – Προσοχή! Σκληρές εικόνες:

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα