Ιερώνυμος για Σκοπιανό: Μπορεί να αλλάξει το Σύνταγμα;

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος EUROKINISSI

Το σχόλιο του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, μία μέρα μετά τη συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ και λίγο πριν την έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Δήλωση για τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της πΓΔΜ έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μία μέρα μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ, στο Νταβός.

"Μπορεί να αλλάξει το Σύνταγμα των Σκοπίων, το οποίο μιλάει για αλύτρωτους ανθρώπους, μιλάει για πόλεις, μιλάει για πολλά πράγματα; Επομένως, αν θέλουμε να συζητήσουμε το θέμα αυτό, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπιστούν δύσκολες καταστάσεις", δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

ADVERTISING

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πήρε την απόφαση να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση της δωδεκαμελούς Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης στο οποίο μετείχαν εννέα μητροπολίτες αλλά και τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, ο οποίος είχε ζητήσει την επανεξέταση του ζητήματος.

Σύμφωνα με την απόφαση της προηγούμενης Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η χρήση του όρου "Μακεδονία" και παραγώγων του είναι αδιαπραγμάτευτη με τον αρχιεπίσκοπο, ωστόσο, να παίρνει θέση κατά των συλλαλητηρίων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό, Συλλαλητήριο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για το Σκοπιανό

Μήνυμα Τσίπρα σε Ζάεφ για το Σύνταγμα

SHARE:

24Media Network