Ηλεία: Μεγάλη φωτιά στο δάσος της Στροφυλιάς

Ηλεία: Μεγάλη φωτιά στο δάσος της Στροφυλιάς

Σε εξέλιξη φωτιά στο δάσος της Στροφυλιάς. Καίγεται δασική προστατευόμενη περιοχή, λένε τα τοπικά μέσα

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε πριν από λίγο στο δάσος της  Στροφυλιάς στο Κουνουπελάκι. Αυτή τη στιγμή σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής από την ευρύτερη περιοχή καθώς πνέουν άνεμοι και υπάρχει φόβος άμεσης επέκτασής της στην Καλόγρια.

Στην περιοχή φυσούν ισχυροί άνεμοι, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να έχει πάρει διαστάσεις. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ζητήσει συνδρομή από όμορες περιοχές και από την Αχαΐα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com η φωτιά καίει δασική προστατευόμενη περιοχή (Natura 2000).

Πάντως οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, που προσπαθούν να κρατήσουν την φωτιά μακριά από την προστατευόμενη περιοχή της Στροφυλιάς. Στο μεταξύ η εκδήλωση της φωτιάς προκάλεσε ανησυχία στους λουόμενους, οι οποίοι άρχισαν να φεύγουν από την παραλιακή ζώνη.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται. Ειδικότερα, στην περιοχή επιχειρούν 16 οχήματα της Πυροσβεστικής από την Ηλεία και την Αχαΐα με 35 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα με 11 άνδρες, ενώ από αέρος. πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.  Επίσης, στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν οχήματα των δήμων Ανδραβίδας - Κυλλήνης και Δυτικής Αχαΐας, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, thebest.gr, ilialive.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
SHARE:

24Media Network