Σε παρεξήγηση αποδίδει η ΕΛΑΣ το αλαλούμ με το έγγραφο προς το Δημοκρίτειο

ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΙΣΟΓΕΙΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΙΣΟΓΕΙΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ EUROKINISSI

Η μήνυση της Χ.Α. για τις αναφορές περί "τουρκικής μειονότητας" στο μνημόσυνο του Αχμέτ Σαδίκ ενεργοποίησε την εισαγγελική παραγγελία προς το Δημοκρίτειο

Σε κακή διατύπωση και μάλλον παρεξήγηση φαίνεται να αποδίδεται ο σάλος που προκλήθηκε από το έγγραφο της Ασφάλειας Κομοτηνής προς το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έγγραφο που απεστάλη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στις 30 Νοεμβρίου, το οποίο συντάχθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής, κατόπιν σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας, μέσω του οποίου ζητήθηκαν τα στοιχεία του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου και τυχόν συγγραμμάτων τους που σχετίζονται με τη χρήση του όρου «τουρκική μειονότητα».

Σύμφωνα με πληροφορίες όμως δεν πρόκειται για κάποια έρευνα σε βάρος των καθηγητών αλλά για μία προσπάθεια εντοπισμού καθηγητών που γνωρίζουν το θέμα, ώστε να γνωματεύσουν σε μία μήνυση που είχε υποβάλει η Χρυσή Αυγή το καλοκαίρι, για τις αναφορές περί «τουρκικής μειονότητας» στο μνημόσυνο του Αχμέτ Σαδίκ.

Η δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου εγγράφου προκάλεσε την αντίδραση του Υπουργείου Παιδείας που ζήτησε διευκρινίσεις για αυτή την έρευνα από τις εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές της Κομοτηνής και με ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Με αφορμή το έγγραφο του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής προς το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με το οποίο ζητήθηκαν “τα πλήρη στοιχεία του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου, του οποίου το επιστημονικό αντικείμενο- πεδίο- ειδικότητα, σχετίζεται με το ζήτημα της χρήσης του όρου «τουρκική» μειονότητα’’, το Υπουργείο Παιδείας ,Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει:

Τo Υπουργείο βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τις αρμόδιες Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να διευκρινιστούν λεπτομέρειες σε σχέση με το συγκεκριμένο έγγραφο, καθότι όπως είναι διατυπωμένο γεννά εύλογες αμφιβολίες.

Το ΥΠ.Π.Ε.Θ. διαβεβαιώνει την ακαδημαϊκή κοινότητα ότι η συνταγματικά προστατευόμενη ακαδημαϊκή ελευθερία δεν απειλείται και θα προχωρήσει σε νέα ανακοίνωση μόλις έχει τις αναγκαίες διευκρινίσεις».

Η δημοσιότητα που έλαβε η ύπαρξη του συγκεκριμένου εγγράφου ανάγκασε την Αστυνομία στην ανάκλησή του και διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικής έρευνας για να διαπιστωθεί αν ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που υπογράφει το συγκεκριμένο έγγραφο τήρησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, αν συμπεριέλαβε ακριβώς ό,τι ζητήθηκε από την Εισαγγελία κλπ.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έπρεπε το συγκεκριμένο έγγραφο να εκδοθεί με αυτή την μορφή που εξεδόθη και επ’ αυτού του χειρισμού αναζητούνται ευθύνες.

Πιο συγκεκριμένα η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

«Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώνεται ότι ανακαλείται έγγραφο, το οποίο συντάχθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής και απεστάλη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης την 30 Νοεμβρίου 2017 και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικής διερεύνησης της υπόθεσης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σάλος με έρευνα της Αστυνομίας στο Δημοκρίτειο για χρήση του όρου 'τουρκική μειονότητα'

SHARE:

24Media Network