Κακοκαιρία: 422 κλήσεις στην Πυροσβεστική – Προβλήματα σε Ζάκυνθο και Δωδεκάνησα

Κακοκαιρία: 422 κλήσεις στην Πυροσβεστική – Προβλήματα σε Ζάκυνθο και Δωδεκάνησα
Κακοκαιρία ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Σοβαρά προβλήματα καταγράφηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Αττική ενώ καταστροφές σημειώθηκαν στα Δωδεκάνησα και σε νησιά του Ιονίου, κυρίως στη Ζάκυνθο. Συνολικά η Πυροσβεστική έλαβε 422 κλήσεις.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία στη χώρα μας, κυρίως στα νησιά του Ιονίου και τα Δωδεκάνησα, με την Αττική να δοκιμάστηκε χτες, Πέμπτη (26/1) από τις έντονες βροχοπτώσεις, που προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Συγκεκριμένα, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 422 κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία. Οι 210 από αυτές ήταν από την Περιφέρεια Αττικής, οι 100 από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και συγκεκριμένα τη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση της Τροχαίας, δύο δρόμοι, στους οποίους η κυκλοφορία είχε διακοπεί χτες εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, “άνοιξαν”, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (27/1). Πρόκειται για το γεφυράκι “Βάρδας” στη Ραφήνα και το γεφυράκι “Αρίωνα” στα Σπάτα.

Η κακοκαιρία στη Ζάκυνθο

Στη Ζάκυνθο σημειώθηκαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές του νησιού με τις τοπικές αρχές να ζητούν να τεθεί το νησί σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Σπίτια, επιχειρήσεις και καλλιέργειες πλημμύρισαν ενώ από τις πολλές πτώσεις δέντρων, διακόπηκε η κυκλοφορία σε αρκετά σημεία του νησιού.

Πλημμύρες στη Ζάκυνθο imerazante.gr

Καταγράφηκαν ακόμα μεγάλες κατολισθήσεις και εκτεταμένες καταστροφές με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να καλεί όσους έχουν υποστεί ζημιές στις περιουσίες τους να καλούν στα τηλέφωνα 26953-60400, -401, -402 για να καταγράφονται και να αποστέλλουν φωτογραφικό υλικό, καθώς είναι σημαντικό να καταγράφονται οι ζημιές κατά τις πρώτες ώρες.

Η κακοκαιρία στα Δωδεκάνησα

Αρκετά προβλήματα κυρίως σε ό,τι αφορά πτώσεις δένδρων και κλαδιών στο οδικό δίκτυο και διακοπές ρεύματος μικρής διάρκειας έχει προκαλέσει η κακοκαιρία, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο νησί της Ρόδου.

Συγκεκριμένα το νησί δοκιμάζεται από την κακοκαιρία, από το βράδυ της Πέμπτης (26/1) όπως και τα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκάνησου, καθώς οι ισχυροί άνεμοι, η ένταση των οποίων φτάνει ακόμα και τα 10 μποφόρ, έχουν ακυρώσει όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια πλοίων και αεροπλάνων.

Παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, παραμένουν κλειστά για σήμερα με αποφάσεις που εξέδωσαν οι δήμαρχοι όλων των νησιών ενώ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου έχει δεχθεί μέχρι τώρα αρκετές κλήσεις για την απομάκρυνση κλαδιών και δέντρων. Eκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν και στον παραλιακό δρόμο της κοινότητας Αφάντου, μέρος του οποίου καταστράφηκε από τα κύματα.

Κύματα προκάλεσαν καταστροφές σε δρόμο της Ρόδου Η Ροδιακή


Από το βράδυ της Πέμπτης (26/1), αλλά και από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (27/1), καταγράφονται επίσης, μικρής διάρκειας διακοπές ρεύματος. Ειδικότερα σήμερα το πρωί στον Αρχάγγελο, οι διακοπές αυτές δημιούργησαν πρόβλημα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που ετοιμάζονταν να συμμετάσχουν στα διαδικτυακά μαθήματα που είχαν προγραμματιστεί.

Σε χωριά της δυτικής πλευράς του νησιού έχει ξεκινήσει ήδη να βρέχει και για αυτό όσοι χρειαστεί να μετακινηθούν με τα οχήματά τους πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα