Καλπάζει η γρίπη: Έξαρση των κρουσμάτων - Δύο θάνατοι σε μία εβδομάδα

Γρίπη
Γρίπη 123RF.COM

Έξαρση των κρουσμάτων αναμένουν οι ειδικοί το επόμενο διάστημα. "Καμπανάκι" για την ανάγκη εμβολιασμού, προς θωράκιση απέναντι στην επιδημία.

Μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων από επιπλοκές της γρίπης, ενώ οι επιδημιολόγοι αναμένουν ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα.

Δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα από επιπλοκές της γρίπης, ενώ άλλοι 24 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

ADVERTISING

Τα κρούσματα της γρίπης αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς, αφού μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ συνολικά 6 θάνατοι και 64 ασθενείς εισήχθησαν σε εντατικές. Από αυτούς μόνο οι 9 είχαν κάνει το αντιγριπικό εμβόλικο.

Κυρίαρχο στέλεχος φέτος είναι ο ιός H1N1, που είχε προκαλέσει την πανδημία του 2009 με πολλά θανατηφόρα κρούσματα. Το συγκεκριμένο στέλεχος περιλαμβάνεται στο αντιγριπικό εμβόλιο, παρόλα αυτά, μεγάλο ποσοστό κυρίως των ευπαθών ομάδων,

Τα θύματα της γρίπης έως τώρα είναι 5 άντρες και 1 γυναίκα, από 49 έως 83 ετών είναι τα θύματα μέχρι τώρα. Ο ιός προσβάλλει τους πνεύμονες και την αναπνευστική οδό και οδηγεί σε επιπλοκές, όπως πνευμονία.

Τα περισσότερα παιδικά που προσκομίζονται στα εξωτερικά ιατρεία είναι με πυρετό, βήχα, ρινική καταρροή, έντονο μπούκωμα, ανορεξία ή καταβολή, ενώ μπορεί να έχουν πόνο στην κοιλιά και διάρροια.

Η γρίπη είναι σε έξαρση σε όλη την Ευρώπη, με τα κρούσματα να έχουν ξεπεράσει τις 18.000.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συναγερμός για την έξαρση της γρίπης - Προειδοποιήσεις και μέτρα προφύλαξης

Τέσσερις νεκροί από τη γρίπη - Τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ

SHARE:

24Media Network