Καταγγελία της Ανοιχτής Πόλης: Η Λυκούδη σε έμμισθη θέση στην "Αθηναϊκό Αέριο ΑΕ"

Ο Νάσος Ηλιόπουλος
Ο Νάσος Ηλιόπουλος EUROKINISSI

Η Ανοιχτή Πόλη γνωστοποίησε ότι μία μέρα μετά την παραίτησή της η Δήμητρα Λυκούδη τοποθετήθηκε σε έμμισθη θέση στην "Αθηναϊκό Αέριο ΑΕ". Επίθεση σε Μπακογιάννη.


Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της παραίτησης της Δήμητρας Λυκούδη από τη θέση της εντεταλμένης συμβούλου για το παιδί στο Δήμος της Αθήνας, η Ανοιχτή Πόλη κατήγγειλε ότι η εν λόγω τοποθετήθηκε σε έμμισθη θέση στην Αθηναϊκό Αέριο ΑΕ.


Η δήλωσή του Νάσου Ηλιόπουλου, επικεφαλής της παράταξης, αναφέρει τα εξής: "Σήμερα, με μεγάλη έκπληξη η Ανοιχτή Πόλη πληροφορήθηκε κάτι το πρωτοφανές: ο Δήμος Αθηναίων τοποθέτησε την κυρία Λυκούδη στην έμμισθη θέση της προέδρου της διαδημοτικής εταιρείας "Αθηναϊκό Αέριο Α.Ε." Προφανώς κάποιοι θεωρούν ότι οι Αθηναίοι είναι χρυσόψαρα! Μόλις προχτές ο κύριος Μπακογιάννης αποδέχτηκε την παραίτηση της κυρίας Λυκούδη από τη θέση της εντεταλμένης συμβούλου για το παιδί.

Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη για την συμμετοχή της -ως εκλεγμένη κοινοτική σύμβουλος- σε συγκέντρωση το 2011 με τον Ηλία Κασιδιάρη και την Χρυσή Αυγή. Συγκέντρωση που κατέληξε σε ένα ρατσιστικό πογκρόμ με δεκάδες τραυματίες. Κύριε Μπακογιάννη, όταν σας ζητήσαμε μετ' επιτάσεως να αποπέμψετε την κύρια Λυκούδη από τη θέση της -όπως και ορθά πράξατε- δεν σας παρακινούσαμε να παίξετε τις "μουσικές καρέκλες". Ζητούσαμε το αυτονόητο: να απομακρυνθεί από κάθε θέση ευθύνης του Δήμου.

Η επιλογή σας να την τοποθετήσετε εκ νέου σε θέση ευθύνης, συνεπάγεται ότι παρέχετε πολιτική κάλυψη στην κυρία Λυκούδη και τις ρατσιστικές της αντιλήψεις. Εκτιμούμε ότι προχωρήσατε στο ατόπημα αυτό σε μια προσπάθεια διατήρησης των εσωτερικών ισορροπιών με τους ακραίους της παράταξής σας. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στη διαχείριση των ανθρώπων που επιλέξατε να στελεχώσουν το πολυδιαφημισμένο "πολυσυλλεκτικό" σας ψηφοδέλτιο. Αυτό όμως που πραγματικά μας απασχολεί, είναι η μηδενική ανοχή που οφείλει να δείχνει ο Δήμος Αθηναίων σε ρατσιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις. Να είστε σίγουρος ότι το θέμα δεν θα κλείσει εδώ".

SHARE: