Καταστροφές από θυελλώδεις ανέμους στην Ιεράπετρα - Ξεκινά η καταγραφή ζημιών

Καταστροφές από θυελλώδεις ανέμους στην Ιεράπετρα - Ξεκινά η καταγραφή ζημιών

Ζητούν άμεση οικονομική ενίσχυση για τους πληγέντες - Ανυπολόγιστες οι ζημιές στα θερμοκήπια σε Ιεράπετρα και Βιάννο

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που υπέστησαν οι θερμοκηπιακές μονάδες τόσο στην Ιεράπετρα όσο και στη Βιάννο εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων, που σάρωσαν το νησί τις προηγούμενες ημέρες, με τους παραγωγούς να μετρούν τις πληγές τους και να ζητούν άμεση οικονομική ενίσχυση για την αποκατάσταση των ζημιών και της παραγωγής από την Πολιτεία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας συνεδρίασε εκτάκτως το απόγευμα της Κυριακής, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να προχωρήσουν όλοι μαζί στην άμεση διεκδίκηση αποζημιώσεων, ώστε να μπορέσουν οι δεκάδες παραγωγοί, που επλήγησαν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους.

ADVERTISING

Κατά τη διάρκεια του συμβουλίου τονίστηκε από όλους ότι θα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή και να δοθούν αποζημιώσεις σε όλους τους πληγέντες, χωρίς προϋποθέσεις και εισοδηματικά κριτήρια.

Την ίδια ώρα ο αγροτικός σύλλογος της περιοχής προτίθεται να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό ενίσχυσης των παραγωγών, που υπέστησαν καταστροφές από την ανεμοθύελλα.

Ωστόσο σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει από κλιμάκια του ΕΛΓΑ η καταγραφή των ζημιών, οι οποίες υπολογίζονται σε μερικές χιλιάδες ευρώ για κάθε παραγωγό, που είδε την περιουσία του να μετατρέπεται σε καρυδότσουφλο στις ριπές του ανέμου.

Πηγή: Cretapost

24Media Network