Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών Γ' και των ποινών κατά του bullying

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών Γ' και των ποινών κατά του  bullying

Κατατέθηκε στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης το σχέδιο νόμου "Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ’ τύπου και άλλες διατάξεις". Τι περιλαμβάνει

Σήμερα κατατέθηκε στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης το σχέδιο νόμου «Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ’ τύπου και άλλες διατάξεις».

Το νομοσχέδιο που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νικ. Παρασκευόπουλος, εκτός από την κατάργηση των επίμαχων φυλακών, περιλαμβάνει και διατάξεις για την  αποσυμφόρηση των φυλακών, αλλά και την ευεργετική διάταξη για απόλυση ασθενών, στην οποία φαίνεται πως εμπίπτει και η περίπτωση του Σάββα Ξηρού.

Στο νομοσχέδιο έχει προστεθεί και διάταξη για την αυστηρότερη αντιμετώπιση του bullying, μετά και την υπόθεση του Β. Γιακουμάκη.

Όπως αναφέρεται, θα τιμωρείται με ποινή τουλάχιστον 6 μηνών όποιος διαπράττει bullying, εκτός κι αν η πράξη τιμωρείται με βαρύτερη ποινή.

Με την ίδια ποινή πέραν των δραστών θα τιμωρείται και όπως κακόβουλα παραμέλησε τα καθήκοντά του και δεν απέτρεψε, ως όφειλε το συμβάν. 

SHARE: