Κεφαλονιά: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Απειλήθηκε από τη φωτιά το Καπανδρίτι

Κεφαλονιά: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Απειλήθηκε από τη φωτιά το Καπανδρίτι
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Δύσκολες ώρες πέρασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι κάτοικοι του Καπανδριτίου στη Κεφαλονιά. 102 πυροσβέστες στο νησί.

Εξαιρετικά δύσκολη ήταν η νύχτα στην Κεφαλονιά, η οποία τις τελευταίες ώρες είναι σε πυρινο κλοιό.

Κατά τη διάρκειά της η φωτιά, η οποία ξέσπασε λίγο πριν πέσει το σκοτάδι, έφτασε κοντά στο χωριό Καπανδρίτι. Η δημοτική αρχή Αργοστολίου σε συνεργασία με την ΠΥ έδωσαν εντολή εκκένωσης καθως οι άνεμοι που έπνεαν οδηγούσαν τη φωτιά προς το χωριό.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της ιστοσελίδας kefalonikanews apoixos.com, περίπου στις 3 τα ξημερώματα οι κάτοικοι επέστρεψαν και πάλι στα σπίτια τους καθώς ο κίνδυνος για το χωριό είχε περάσει.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας στο νησί του Ιονίου έφτασαν 11 οχήματα απο την Πελοπόννησο,ενω απο Πάτρα αλλά και Αθήνα με ειδικές πτήσεις έφτσαν πεζοπόρα τμήματα.

Συνολικά, 102 πυροσβέστες επιχειρούν στη νησί με 21 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Η κατάσταση αυτή την ώρα είναι πολύ καλύτερη, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο Mega.

“Έχουν καεί μεγάλες δασικές εκτάσεις καθώς υπήρχαν οκτώ εστίες κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Καταφέραμε όμως να μην θρηνήσουμε θύματα και να μην καούν σπίτια” είπε ο δήμαρχος που κάνει λόγο για υπόνοιες εμπρησμού.

Γιατί προέτρεψαν σε εκκένωση

Nωρίτερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με ανακοίνωση που εξέδωσε τη νύχτα, ο Δήμαρχος Αργοστολίου προέτρεψε τους κατοίκους του χωριού «να απομακρυνθούν» άμεσα για λόγους «προστασίας της ζωής και της υγείας τους».

Επίσης τους προέτρεψε «να έχουν μαζί τους βρεγμένη πετσέτα, ένα μικρό δοχείο με νερό, φάρμακα, βασικά προσωπικά αντικείμενα, όπως ταυτότητα ή διαβατήριο, κινητό τηλέφωνο, τιμαλφή και ό,τι άλλο μικρού μεγέθους αντικείμενο (π.χ. μάσκα, φακός), καθώς και τα μικρά κατοικίδιά τους, σε κλουβιά – εφόσον είναι εφικτό».

“Κάποιοι προσπαθούν να κάψουν τα σπίτια μας”

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του κ. Μιχαλάτου το βράδυ της Παρασκευής, στην οποία καλούσε κατοίκους και επισκέπτες να είναι σε επιφυλακή “διότι έχουμε γίνει αποδέκτες πολλαπλών εμπρηστικών επιθέσεων.

Κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις άσχημες καιρικές συνθήκες  και να κάψουν τις περιουσίες και τα σπίτια μας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα