Κέρκυρα: Σε ύφεση μετά από 30 ώρες η φωτιά στον Παντοκράτορα

Συνεχίζονται γα δεύτερη ημέρα οι προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στην Σάμο,που ξέσπασε εχθές σε δασική έκταση κοντά σε παλιά χωματερή από εργασίες ηλεκτροσυγκόλησης,Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 (EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
Συνεχίζονται γα δεύτερη ημέρα οι προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στην Σάμο,που ξέσπασε εχθές σε δασική έκταση κοντά σε παλιά χωματερή από εργασίες ηλεκτροσυγκόλησης,Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 (EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) EUROKINISSI

Κατά την επιχείρηση κατάσβεσης ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά και χρειάστηκε να διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας

Σε ύφεση τέθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στο όρος Παντοκράτορα και κατέκαψε αμέτρητες δασικές εκτάσεις.

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δυσχέραιναν το έργο της Πυροσβεστικής καθώς βοηθούσαν τις φλόγες να μεταπηδούν στις απότομες δασικές βουνοπλαγιές του Παντοκράτορα και να τυλίξουν εκατοντάδες στρέμματα από ελαιόδεντρα και κωνοφόρα δέντρα στη φωτιά.

Με σύμμαχο τη σημερινή άπνοια, όλη η πυροσβεστική δύναμη του νησιού, με πεζοπόρα τμήματα, με υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας της Κέρκυρας, με πυροσβεστικές δυνάμεις από την Ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και από αέρος με πυροσβεστικά ελικόπτερα κατάφεραν μετά από 30 ώρες μάχης με τις φλόγες να θέσουν τη φωτιά υπό ύφεση, ενώ στο νησί έφτασε χθες το απόγευμα και ομάδα πεζοπόρων της ΕΜΑΚ.

Στην επιχείρηση του περιορισμού της φωτιάς συμμετείχε και ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πειραιά, υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος, Σεραφείμ Αθανασίου.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να φτάσουν, πεζοπόροι, στις πιο απόκρημνες χαράδρες του Παντοκράτορα, ενώ ελαφρά τραυματίστηκε στο πόδι ένας πυροσβέστης που μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Η ισχυρή πυροσβεστική δύναμη παραμένει στην καρδιά του Παντοκράτορα, στην περιοχή Λούτσες - Περίθεια, ενώ από χθες αποκλείστηκε, το ενδεχόμενο του κινδύνου των κατοικημένων περιοχών.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέες πυρκαγιές σε Λέσβο και Ιωάννινα

Κέρκυρα: Σε εξέλιξη η φωτιά στο όρος Παντοκράτορας

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Λούτσες Κέρκυρας

SHARE: