Κιβωτός του Κόσμου: Ως ύποπτοι για τρία κακουργήματα καλούνται να καταθέσουν ο πάτερ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα

Κιβωτός του Κόσμου: Ως ύποπτοι για τρία κακουργήματα καλούνται να καταθέσουν ο πάτερ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα
Κιβωτός του Κόσμου Eurokinissi

Στην Οικονομική Αστυνομία αναμένεται να καταθέσουν ο πάτερ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα ως ύποπτοι για τρία κακουργήματα που αφορούν την οικονομική διαχείριση της Κιβωτού. Αναλυτικά τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται.

Σε εξηγήσεις για τρεις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που αφορούν την οικονομική διαχείριση της Κιβωτού καλούνται ο ιδρυτής του ΜΚΟ, Πατέρας Αντώνιος και η σύζυγος του.

Το ζευγάρι που δημιούργησε και λειτουργούσε επί σειρά ετών μία από τις μεγαλύτερες δομές φιλοξενίας της χώρας, ελέγχεται για το ενδεχόμενο διάπραξης σοβαρών αδικημάτων με μεγάλο οικονομικό αντικείμενο.

Με σχετική εντολή του Εισαγγελέα που διενεργεί πολύμηνη έρευνα για τα οικονομικά πεπραγμένα στης Κιβωτού, ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα καλούνται να δώσουν ανωμοτί καταθέσεις στην Οικονομική Αστυνομία ως ύποπτοι για τις κατηγορίες της απιστίας σε βάρος του Οργανισμού, υπεξαίρεσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αδίκημα της απιστίας που ερευνά ο Εισαγγελέας αφορά ποσό 190 χιλιάδων ευρώ που φαίνεται να δαπανήθηκε από το ζευγάρι, για την αγορά ακινήτου στην Πωγωνιανή Ηπείρου, τις επισκευές που έγιναν σε αυτό και την πληρωμή του φόρου μεταβίβασης.

Η υπεξαίρεση που ελέγχεται αν έχει ή όχι διαπραχθεί από τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα, αφορά ποσό 467 χιλιάδων ευρώ που βρέθηκε στο σπίτι της Κιβωτού στο οποίο κατοικούσαν οι δύο ελεγχόμενοι αλλά και σε θυρίδες όπου εντοπίστηκαν χρήματα, κοσμήματα και χρυσές λίρες.

Οι αξιωματικοί της Οικονομικής Αστυνομίας αφού λάβουν τις εξηγήσεις του ιερωμένου και της συζύγου του θα τις διαβιβάσουν στον Εισαγγελέα προκειμένου να τις αξιολογήσει και να αποφανθεί για τις επόμενες κινήσεις του.

Να σημειωθεί ότι ο ιερωμένος είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος για την υπόθεση των καταγγελιών πρώην και νυν φιλοξενούμενων σε δομές της Κιβωτού.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα