Κοινό μέτωπο δήμων Κηφισιάς, Διονύσου και Περιφέρειας για τα διόδια

Κοινό μέτωπο δήμων Κηφισιάς, Διονύσου και Περιφέρειας για τα διόδια

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση στο κάλεσμα του Δήμου Κηφισιάς και του δημάρχου Γιώργου Θωμάκου, στην ενημερωτική εκδήλωση "Συνάντηση πολιτών για τα διόδια"

Το θέμα των διοδίων στα βόρεια προάστια, που πρόκειται να τοποθετηθούν προσεχώς, απασχολεί ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς ανέλαβε πρωτοβουλία για το θέμα, ο οποίος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των διοδίων, μετά και την  έγκριση της σχετικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) από το αρμόδιο υπουργείο.

Ο δήμαρχος ανέλυσε τις περιβαλλοντικές, κυκλοφορικές αλλά και οικονομικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν από ενδεχόμενη εγκατάσταση των πλευρικών «παράλογων» διοδίων, ενώ εξήγησε στους πολίτες πως ο Δήμος θα επιβαρυνθεί κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά αφού, όπως είπε, υπάρχει ένα στενό, ακατάλληλο και ανασφαλές παράπλευρο οδικό δίκτυο.

Επίσης, μίλησε για διάχυση της κίνησης στο τοπικό δίκτυο του Δήμου μας από την εφαρμογή οποιασδήποτε μορφής διοδίων (πλευρικά, αναλογικά, ηλεκτρονικά) και ενημέρωσε για τον διεθνή διαγωνισμό για τα ηλεκτρονικά διόδια, επισημαίνοντας πως δεν έχει δοθεί στους δήμους η σχετική μελέτη προκειμένου να κρίνουν τα δεδομένα και να εκτιμήσουν τις ενδεχόμενες επιπτώσεις. «Θα ήταν πιο ολοκληρωμένη η ενημέρωση, αν ήταν σήμερα και εκπρόσωποι του αρμόδιου υπουργείου, οι οποίοι προσκλήθηκαν» τόνισε ο κ. Θωμάκος.

Κοινό μέτωπο δήμων Κηφισιάς, Διονύσου και Περιφέρειας για τα διόδια

Παράλληλα, προανήγγειλε συγκέντρωση στον κόμβο της Βαρυμπόμπης, με την μαζική συμμετοχή των πολιτών.

Εξάλλου, επανέλαβε τις ένδικες ενέργειες του δήμου Κηφισιάς για αίτηση αναστολής και αίτηση ακύρωσης της ΜΠΕ, σχετικά με την κατασκευή πλευρικών διοδίων στον κόμβο της Βαρυμπόμπης.

Ο δήμαρχος, αναφέρθηκε εκτενώς στις ενέργειες που έχουν γίνει από τον δήμο Κηφισιάς υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων την πρωτότυπη παράσταση διαμαρτυρίας τον Αύγουστο του 2016, αλλά και την δέσμευση του τότε υπουργού Περιβάλλοντος κ. Σκουρλέτη ότι δεν είναι δυνατόν να τοποθετηθούν διόδια στον αυτοκινητόδρομο που εξυπηρετεί αστικές μετακινήσεις.

Εξάλλου, τη σταθερή θέση του Δήμου Διονύσου κατά της εγκατάστασης κάθε είδους διοδίων επανέλαβε ο δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης, τονίζοντας πως είναι σε πλήρη συντονισμό με τον Δήμο Κηφισιάς από την πρώτη στιγμή, προκειμένου με κοινές ενέργειες και δράσεις να σταματήσουμε την πιθανή εγκατάσταση κάθε είδους διοδίων».

SHARE:

24Media Network