Κοροναϊός: Νωρίς το μεσημέρι φτάνουν στη χώρα οι δύο Έλληνες από το Diamond Princess

Το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess
Το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess AP

Σύμφωνα με πληροφορίες εκτιμάται ότι θα μεταφερθούν στο Σωτηρία απ' όπου σήμερα παίρνουν λογικά εξιτήριο οι δύο Έλληνες που είχαν επιστρέψει από τη Γιουχάν.

Μετά από περίπου 3 εβδομάδες εγκλωβισμού στο Diamond Princess, αναμένοντα το επόμενο δίωρο στην Αθήνα οι δύο Έλληνες που επέβαιναν στον κρουαζιερόπλοιο, από το Τόκιο. Η μεταφορά των επιβατών του Diamond Princess που βρίσκεται εδώ και μέρες σε καραντίνα λόγω του κοροναϊου, έγινε με ενδιάμεσους σταθμούς το Βερολίνο και τη Ρώμη, απ όπου τους παρέλαβε στρατιωτικό αεροσκάφος. Το πιθανότερο είναι οι δύο Έλληνες να μεταφερθούν σε ειδικά απομονωμένο θάλαμο στο Νοσοκομείο Σωτηρία, όπου είχαν παραμείνει οικειοθελώς σε απομόνωση οι δύο Έλληνες που επέστρεψαν από την πόλη Γιουχαν.

Οι επαναπατρισθέντες θα φτάσουν με στρατιωτικό αεροσκάφος C27 στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας και από εκεί θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία αναφοράς. Το συντονισμό της επιχείρησης έχει το υπουργείο Εξωτερικών. Ωστόσο τα κλιμάκια του υπουργείου Υγείας θα αναλάβουν δράση αμέσως μετά την έλευση τους στο αεροδρόμιο.

Οι δύο Έλληνες υπήκοοι, παρέμειναν εγκλωβισμένοι στην καραντίνα του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess από τις αρχές Φεβρουαρίου και έφτασαν στην Ευρώπη μαζί με 35 Ιταλούς αλλά και άλλους Ευρωπαίους ταξιδιώτες του κρουαζιερόπλοιου, οι οποίοι επιστρέφουν επίσης στις χώρες τους από το Τόκιο. Άγνωστος πάντως είναι μέχρι στιγμής ο ακριβής αριθμός των επαναπατρισθέντων πολιτών.

Λήξη απομόνωσης για του Έλληνες που ήρθαν από τη Γιουχαν

Σήμερα επίσης έληξε και η υποχρεωτική παραμονή στο νοσοκομείο των δύο Ελλήνων που επαναπατρίστηκαν από την πόλη Γουχάν της Κίνας και βρέθηκαν με εθελούσια απομόνωση στο νοσοκομείο αναφοράς «Σωτηρία» επί 14 ημέρες. Οι δύο Έλληνες φαίνεται να έλαβαν εξιτήριο σήμερα, Σάββατο. Για το λόγο αυτό εκτιμάται ότι θα μεταφερθούν εκεί και οι δυο επαναπατρισθέντες από το κρουαζιερόπλοιο.

Οι τελευταίες εξετάσεις που υποβλήθηκαν πριν από το εξιτήριό τους, έδειξαν ότι δεν έχουν προσβληθεί από την λοίμωξη που προκαλεί ο κοροναϊός, γεγονός που επιτρέπει την επιστροφή τους στην καθημερινότητά τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network