Κως: 15χρονος ξυλοκοπήθηκε από 8 μαθητές

Κως: 15χρονος ξυλοκοπήθηκε από 8 μαθητές

Ξυλοδαρμός μαθητή από άλλους μαθητές έξω από το 2ο Γυμνάσιο της Κω. Το θύμα ζήτησε από συμμαθητή του μικρού αδελφού του, 14 ετών, που φοιτά στο 1ο Γυμνάσιο, να σταματήσει να τον παρενοχλεί

Ένας μαθητής γυμνασίου της Κω, 15 ετών, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από οκτώ 14χρονους και το περιστατικό βιντεοσκόπησαν άλλοι μαθητές, οι οποίοι ήταν παρόντες στο επεισόδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη έξω από το 2ο Γυμνάσιο, όταν το θύμα, μαθητής της Γ' τάξης, ζήτησε από συμμαθητή του μικρού αδελφού του, 14 ετών, που φοιτά στο 1ο Γυμνάσιο, να σταματήσει να τον παρενοχλεί. Το γεγονός εξόργισε τον 14χρονο και την επόμενη ημέρα προέτρεψε οκτώ συμμαθητές του να στήσουν καρτέρι στον 15χρονο, έξω από το σχολείο του, όπου του επιτέθηκαν, χτυπώντας τον με μανία στο πρόσωπο και στο σώμα.

Μετά το περιστατικό, ο 14χρονος ηθικός αυτουργός της επίθεσης τιμωρήθηκε με τριήμερη αποβολή από τη διεύθυνση του σχολείου, ενώ οι γονείς των παιδιών που ενεπλάκησαν στον ξυλοδαρμό κλήθηκαν από τον εισαγγελέα.

Οι γονείς του θύματος προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, καταθέτοντας μηνύσεις, ενώ παράλληλα ζήτησαν την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τον αποτροπιασμό του για τον ξυλοδαρμό του μαθητή εξέφρασε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Ιπποκράτειου Γυμνασίου, καταδικάζοντας κάθε μορφή βίας εντός της σχολικής κοινότητας.

Η ανακοίνωση:

"Το διοικητικό συμβούλιο, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Κω, πληροφορούμενο το περιστατικό της επίθεσης και προπηλακισμού μαθητή άλλου γυμνασίου, με δράστες φερόμενους μαθητές του 1ου Γυμνασίου, εκφράζει τον αποτροπιασμό του και καταδικάζει κάθε μορφή βίας εντός της σχολικής κοινότητας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας στους γονείς του μαθητή που δέχτηκε την επίθεση, ελπίζοντας πως οι δράστες θα τιμωρηθούν παραδειγματικά και πως αρμόδια κοινωνική λειτουργός θα επιληφθεί της υπόθεσης".

SHARE:

24Media Network