Κρήτη: Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ παραμένει η 4χρονη που κατάπιε φιστίκι

Κρήτη: Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ παραμένει η 4χρονη που κατάπιε φιστίκι
ΠΑΓΝΗ www.ekriti.gr

"Σταθερά κρίσιμη" παραμένει η κατάσταση του 4χρονου κοριτσιού από τη Σαντορίνη, μετά την πνευμονική ανεπάρκεια που παρουσίασε, αφού κατάπιε ένα φιστίκι.

Τη μεγαλύτερη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή εξακολουθεί να δίνει στο νοσοκομείο Ηρακλείου το 4χρονο κορίτσι που παρουσίασε πνευμονική ανεπάρκεια, όταν κατάπιε φιστίκι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η κατάσταση της υγείας χαρακτηρίζεται ως «σταθερά κρίσιμη» ενώ παραμένει διασωληνωμένη και σε καταστολή στη ΜΕΘ.

Ωστόσο με δηλώσεις του στο κρητικό μέσο ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης αφήνει να διαφανεί μία μικρή αχτίδα αισιοδοξίας.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαλκιαδάκης, δίχως ως ιατρός ο ίδιος να παραβλέπει την κρισιμότητα του περιστατικού, αναφέρει ότι «κάθε 24ώρο που περνά και η κατάσταση της 4χρονης παραμένει σταθερή, είναι καλύτερα».

Το χρονικό του περιστατικού

Όλα συνέβησαν στη Σαντορίνη, όταν το παιδί ξαφνικά άρχισε να έχει δυσχέρεια στην αναπνοή του μπροστά στα μάτια των γονιών της μετά την κατάποση φιστικιών.

Σύντομα στήθηκε επιχείρηση αεροδιακομιδής με το 4χρονο κορίτσι να μεταφέρεται στην Κρήτη και να διασωληνώνεται από τον γιατρό της αεροδιακομιδής άμεσα, με την άφιξη του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

Το ίδιο βράδυ της Τρίτης (29/11), υποβλήθηκε σε κατεπείγουσα χειρουργική επέμβαση για την ενδοσκοπική αφαίρεση των φυστικιών που είχαν αποφράξει τον δεξί της πνεύμονα (δεξιό στελεχιαίο βρόγχο).

Η 4χρονη παραμένει διασωληνωμένη, με τους γιατρούς να κάνουν λόγο για πνευμονική ανεπάρκεια και την κατάσταση της υγείας της να θεωρείται σταθερά κρίσιμη ενώ στο πλευρό της βρίσκονται από την πρώτη στιγμή οι γονείς, που ζουν έναν ατελείωτο εφιάλτη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα