Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη λόγω του Μαραθώνιου 'Μέγας Αλέξανδρος'

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη λόγω του Μαραθώνιου 'Μέγας Αλέξανδρος'

Περισσότεροι από 21.000 δρομείς στέλνουν μήνυμα άθλησης και υγείας. Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα του Μαραθωνίου και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που τέθηκαν σε ισχύ

Για άλλη μια χρονιά ο Stoiximan.gr 12ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» πλημμυρίζει σήμερα τους δρόμους της Θεσσαλονίκης με περισσότερους από 21.000 δρομείς κάθε ηλικίας και επιπέδου φυσικής κατάστασης, από πέντε ηπείρους και 54 χώρες.

Εκτός από μαζική συμμετοχή, η φετινή διοργάνωση χαρακτηρίζεται και από την παρουσία αθλητών υψηλού επιπέδου. Κορυφαίοι Έλληνες Μαραθωνοδρόμοι θα κυνηγήσουν τη νίκη, αλλά και την επίτευξη του ορίου συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Λονδίνου.

Σύνθημά όλων των συμμετεχόντων το « Όλοι μπορούμε, όλοι συμμετέχουμε» και στόχος τους να διαδώσουν το μήνυμα άθλησης και υγείας, μέσα από τη διοργάνωση που εκτός από αθλητικό, διαθέτει κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, τουριστικό, επιστημονικό και ιστορικό χαρακτήρα.

Oι εκδηλώσεις του ιστορικού θεσμού ξεκίνησαν από την περασμένη Πέμπτη με το άνοιγμα του Κέντρου Εγγραφών στο Περίπτερο 13 της ΔΕΘ HELEXPO και με τα εγκαίνια της 2ης εκθεσιακής διοργάνωσης Sportexpo Marathon, στον ίδιο χώρο.

Το Σάββατο τη σκυτάλη πήραν η Αφή της Αλεξανδρείου Φλόγας στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας και η 2η Διεπιστημονική Ημερίδα Μαραθωνίου Δρόμου.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται σήμερα, Κυριακή με το αγωνιστικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει τον Μαραθώνιο, τους Δρόμους Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. και 10.000μ., καθώς και τον παράλληλο του αγωνιστικού προγράμματος του Διεθνούς Μαραθωνίου, Δρόμο 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, ο οποίος συνδιοργανώνεται με το « Χαμόγελο του Παιδιού» και αμέσως μετά τον τερματισμό των μαθητών θα ακολουθήσει πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

 

Κατά τη διάρκεια της τέλεσης του Stoiximan.gr 12ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» , των Δρόμων Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. και 10.000μ. και του Δρόμου 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, αύριο, Κυριακή 2 Απριλίου, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης προχωρά στις ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Από τις 04.00 τα ξημερώματα της Κυριακής δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση, εκεί όπου αυτή δεν απαγορεύεται, και από τις 07.30 δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία και η στάση κάθε οδικού οχήματος, κατά μήκος του δρομολογίου κίνησης των δρομέων:

- Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, από τα όρια του Νομού Πέλλας μέχρι τη Χαλκηδόνα σε όλο το πλάτος του οδοστρώματος και από τη Χαλκηδόνα μέχρι την πόλη της Θεσσαλονίκης μόνο στο ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη και στις ακόλουθες οδούς:

- Στη Λεωφόρο Κ. Καραμανλή στην Ιωνία, μόνο στο ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη

- Στην οδό Νέα Μοναστηρίου (Δήμων Δέλτα - Κορδελιού - Ευόσμου), μόνο στο ρεύμα πορείας προς Πλατεία Δημοκρατίας

- Στην οδό Μοναστηρίου μέχρι την συμβολή της με την οδό Γιαννιτσών, μόνο στο ρεύμα πορείας προς Πλατεία Δημοκρατίας

- Στην οδό Γιαννιτσών, από την συμβολή της με την οδό Μοναστηρίου μέχρι την συμβολή της με την οδό Δάφνης, καθ’ όλο το πλάτος αυτής

- Στην οδό Δάφνης, από την συμβολή της με την οδό Γιαννιτσών μέχρι την συμβολή της με τη Νέα Δυτική Είσοδο, καθ’ όλο το πλάτος αυτής

- Στη Νέα Δυτική Είσοδο, από την συμβολή της με την οδό Δάφνης μέχρι την οδό Παλαιού Σταθμού και μόνο στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά

- Στην οδό Παλαιού Σταθμού, από τη Νέα Δυτική Είσοδο μέχρι την συμβολή της με την οδό 26ης Οκτωβρίου ( κόμβος Δικαστηρίων), καθ’ όλο το πλάτος αυτής

- Στην οδό Ν. Κουντουριώτου, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής

- Στη Λεωφόρο Νίκης, από την οδό Ν. Κουντουριώτου μέχρι την συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου, καθ’ όλο το πλάτος αυτής.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη λόγω του Μαραθώνιου 'Μέγας Αλέξανδρος'

Επιπρόσθετα, από τις 04.00 τα ξημερώματα θα απαγορευτεί η κυκλοφορία κάθε οδικού οχήματος στο τμήμα της Λεωφόρου Νίκης από την συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου μέχρι την Πλατεία Λευκού Πύργου, καθώς και στην οδό 30ής Οκτωβρίου (πρώην Βασ. Γεωργίου Β’) από την συμβολή της με τη Λεωφόρο Νίκης μέχρι την συμβολή της με την οδό Γ’ Σεπτεμβρίου, καθ’ όλο το πλάτος αυτών. Επίσης, από τις 04.00 δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση, εκεί όπου αυτή δεν απαγορεύεται, και από τις 06.15 δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία και η στάση κάθε οδικού οχήματος:

- Στην οδό 28ης Οκτωβρίου (Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης) από την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου έως τη Λεωφόρο Δενδροποτάμου και στα δύο ρεύματα πορείας.

Από τις 04.00 της Κυριακής (02/04) δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση και από τις 06.15 και μόνο για τον απολύτως αναγκαίο για τη διέλευση των αθλητών χρόνο , δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία και η στάση κάθε οδικού οχήματος:

-Στη Λεωφόρο Δενδροποτάμου (Δήμων Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Παύλου Μελά, Κορδελιού - Ευόσμου), από την οδό Καραολή & Δημητρίου μέχρι την οδό Θ. Χατζίκου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

-Στην οδό Θ. Χατζίκου (Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης), από τη Λεωφόρο Δενδροποτάμου μέχρι την οδό Αγαμέμνονος, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής

- Στην οδό Αγαμέμνονος (Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου), από την οδό Θ. Χατζίκου μέχρι την οδό Μοναστηρίου, καθ’ όλο το πλάτος αυτής.

Επιπλέον, από τις 04.00 δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση, εκεί όπου αυτή δεν απαγορεύεται, και από τις 10.00 δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία και η στάση κάθε οδικού οχήματος, προοδευτικά και ανάλογα με τον αναγκαίο για τη διέλευση των δρομέων χρόνο:

- Στη Λεωφόρο Βασ. Γεωργίου, από την συμβολή της με την οδό Στρ. Ναπολέοντος Ζέρβα μέχρι την συμβολή της με την οδό Γ’ Σεπτεμβρίου, καθ’ όλο το πλάτος αυτής

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη λόγω του Μαραθώνιου 'Μέγας Αλέξανδρος'

- Στην οδό Μαν. Ανδρόνικου, από την συμβολή της με την οδό Γ’ Σεπτεμβρίου μέχρι το ύψος της Πλατείας ΧΑΝΘ, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής

- Στην οδό Τσιμισκή, από το ύψος της Πλατείας ΧΑΝΘ μέχρι την συμβολή της με την οδό Κατούνη μέχρι τον κόμβο Δικαστηρίου, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί τη Διεύθυνση Τροχαίας και ζητεί προκαταβολικά την κατανόηση των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να κινηθούν με τα οχήματά τους ως συνήθως, κατά τις ώρες διέλευσης των δρομέων.

Υπενθυμίζεται ότι η Τεχνική Επιτροπή της διοργάνωσης καταβάλλει συνεχή προσπάθεια για τη βελτίωση της παρεχόμενης υποστήριξης προς τους δρομείς που θα συμμετάσχουν στους τέσσερις Δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος, προκειμένου να απολαύσουν μία αξέχαστη αγωνιστική και όχι μόνο εμπειρία συμμετοχής.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη λόγω του Μαραθώνιου 'Μέγας Αλέξανδρος'
SHARE:

24Media Network