Λαμία: Απεβίωσε ο γάτος που πυροβολήθηκε από λυκειάρχη την ώρα που ζευγάρωνε

Λαμία: Απεβίωσε ο γάτος που πυροβολήθηκε από λυκειάρχη την ώρα που ζευγάρωνε
Ο γατούλης lamianow

Διευθυντής Λυκείου πυροβόλησε εν ψυχρώ με αεροβόλο όπλο γάτο, την προηγούμενη εβδομάδα. Δυστυχώς ο γάτος δεν άντεξε και απεβίωσε. Ο εκπαιδευτικός αρνήθηκε την πράξη του.

Δεν άντεξε ο γάτος που πυροβολήθηκε από εκπαιδευτικό σε χωριό του Δήμου Λαμιέων τα προηγούμενα 24ωρα. Το άτυχο ζώο χτυπήθηκε από τον δράστη με αεροβόλο όπλο, πριν από τρεις μέρες και ενώ είχε κανονιστεί να χειρουργηθεί ώστε να του αφαιρεθεί το βλήμα, απεβίωσε, όπως ενημερώνει η Αγγέλα Μπαρτσιώκα.

Το περιστατικό συνέβη τα τελευταία 24ωρο σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Λαμιέων με πρωταγωνιστή εκπαιδευτικό, Διευθυντή Λυκείου της Φθιώτιδας και η υπόθεση εκδικάστηκε την Παρασκευή από το Δικαστήριο της Λαμίας που του επέβαλε ποινή φυλάκισης 16 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 3.600 ευρώ. Ο φάκελος μάλιστα θα διαβιβαστεί και στην υπηρεσία του προκειμένου να του επιβληθούν πειθαρχικές κυρώσεις.

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα που κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου, ο εκπαιδευτικός βγήκε από το σπίτι του κρατώντας αεροβόλο όπλο, σημάδεψε τον γάτο που εκείνη την ώρα ζευγάρωνε και τον πυροβόλησε. Το άτυχο ζώο δέχθηκε τη σφαίρα στην σπονδυλική στήλη, όπως δείχνουν και οι ακτινογραφίες που κατατέθηκαν στο Δικαστήριο. Ο παράλυτος γάτος, φιλοξενήθηκε προσωρινά, στο σπίτι του ανθρώπου που βρέθηκε μπροστά στο συμβάν.

Ο φιλοζωικός σύλλογος απευθύνθηκε σε ιατρείο στην Λάρισα προκειμένου οι κτηνίατροι να αποφανθούν για την κατάσταση του γατιού αλλά και το πως θα μπορούσε να αφαιρεθεί η σφαίρα που έχει σφηνωθεί στην ραχοκοκαλιά του και μάλιστα είχε βρεθεί άκρη αλλά δυστυχώς το άτυχο ζώο δεν άντεξε. “Τέτοιες συμπεριφορές προσβάλλουν την περιοχή μας, ειδικά όταν προέρχονται από ανθρώπους της εκπαίδευσης” τονίζει ο φιλοζωικός σύλλογος Λαμίας, που βρέθηκε στα δικαστήρια προκειμένου να “υπερασπιστεί” το γατάκι.

Από την πλευρά του ο εκπαιδευτικός αρνήθηκε την πράξη του δηλώνοντας φιλόζωος αφού και ο ίδιος όπως ανέφερε έχει κυνηγόσκυλα τα οποία φροντίζει με επιμέλεια. Φαίνεται όμως πως το δικαστήριο δεν πείστηκε και τον καταδίκασε σε 16 μήνες φυλάκιση και του επέβαλε το χρηματικό πρόστιμο που προβλέπει ο νόμος. Η υπόθεση θα απασχολήσει ξανά τη δικαιοσύνη αφού ο εκπαιδευτικός κατέθεσε έφεση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα