Λάρισα: Εικόνες καταστροφής στο εσωτερικό της Β' ΔΟΥ

Λάρισα: Εικόνες καταστροφής στο εσωτερικό της Β' ΔΟΥ
COPYRIGHT, 2011

Αυτοψία στον χώρο πραγματοποίησαν η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής

Εικόνες ολοκληρωτικής καταστροφής έρχονται από το εσωτερικό του κτιρίου όπου στεγάζονταν η Β ΔΟΥ Λάρισα,  μετά την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Το μεσημέρι της Κυριακής πραγματοποίησαν αυτοψία στον χώρο η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής και στελέχη της ΔΟΥ.

Λάρισα: Εικόνες καταστροφής στο εσωτερικό της Β' ΔΟΥ
COPYRIGHT, 2011

«Πιστεύω ως αρμόδια υπουργός και ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης πως και η Πυροσβεστική και η Αστυνομία θα διαλευκάνουν όσο πιο γρήγορα το θέμα. Η καταστροφή από ότι με ενημέρωσε ο διοικητής είναι πολύ μεγάλη. Για εμάς προέχει ένα θέμα, το οποίο είναι να μπορέσουν από αύριο να εξυπηρετηθούν οι πολίτες. Αν χρειαστεί κάποια πράγματα να γίνονται χειρόγραφα, αλλά και να δοθούν κάποιες παρατάσεις θα συνεργαστούμε με τον διοικητή για να δούμε τι θα κάνουμε» δήλωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Λάρισα: Εικόνες καταστροφής στο εσωτερικό της Β' ΔΟΥ
COPYRIGHT, 2011

Η κ. Παπανάτσιου ανέφερε πως θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στα γραφεία της Α' ΔΟΥ της Λάρισας με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, ώστε να βρεθεί άμεσος τρόπος λειτουργίας της Β' ΔΟΥ στο κτίριο που στεγάζεται η Α' ΔΟΥ. Τόνισε δε πως «οι ΔΟΥ αποτελούν το πιο νευραλγικό κομμάτι της φορολογικής διοίκησης, διότι είναι εκείνες που εξυπηρετούν τον πολίτη, αλλά και εκείνες που φέρνουν τα έσοδα στο υπουργείο Οικονομικών».

Από την πλευρά του o διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργος Πιτσιλής ο οποίος συνόδευσε την υφυπουργό, σε δήλωσή του είπε πως το πρώτο πράγμα που προέχει είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών. Επίσης εξέφρασε την αισιοδοξία του πως με αφορμή την καταστροφή που υπήρξε, «θα πρέπει να βρεθεί μια ευκαιρία ώστε να κάνουμε στη Λάρισα μια υπηρεσία πρότυπο για όλη τη Θεσσαλία».

Τέλος σχετικά με το σχέδιο συγχωνεύσεων των υπηρεσιών που βρίσκεται σε εξέλιξη ο κ. Πιτσιλής είπε μεταξύ άλλων πως λόγω της καταστροφής θα πρέπει να καθοριστούν τα επόμενα βήματα με μεγαλύτερη ταχύτητα και στο σωστό χρόνο.

Ολική καταστροφή

Οι εικόνες είναι απογοητευτικές καθώς έχει καεί το σύνολο του εσωτερικού, όπου στεγάζονταν η ΔΟΥ, ενώ από τις μέχρι τώρα πληροφορίες το μόνο που διασώθηκε είναι το μη ψηφιοποιημένο αρχείο με τις γονικές παροχές, κληρονομιές κλπ.

Λάρισα: Εικόνες καταστροφής στο εσωτερικό της Β' ΔΟΥ
COPYRIGHT, 2011

Παράλληλα, παραμένει αποκλεισμένη για τους πολίτες η συμβολή των πεζοδρόμων Ρούσβελτ και Πατρόκλου, καθώς στο σημείο βρίσκονται πυροσβέστες, οι οποίοι κατά διαστήματα σβήνουν μικροεστίες φωτιάς που αναζωπυρώνονται

Από την μέχρι τώρα εικόνα προκύπτει πως δεν θα λειτουργήσουν ούτε και σήμερα τα καταστήματα εστίασης, τα οποία βρίσκονται στο ισόγειο του κτιρίου.

Πηγή: Larissanet, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Λάρισα: Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο κτίριο της Β’ ΔΟΥ

Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά στην Β΄ΔΟΥ Λάρισας - Καίγεται ολόκληρο το κτίριο

Στις φλόγες το κτίριο της Β' ΔΟΥ στη Λάρισα

SHARE:

24Media Network