Λαυρεωτική: Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Μητροπήσι και Φέριζα

Λαυρεωτική: Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Μητροπήσι και Φέριζα
Φωτό αρχείου Eurokinissi

Η δεύτερη φωτιά στην περιοχή της Φέριζας ξέσπασε μόλις 20 λεπτά μετά την πρώτη στο Μητροπήσι Λαυρεωτικής και ενώ στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι. Άμεση η επέμβαση της Πυροσβεστικής λόγω διάσπαρτων σπιτιών και ανέμων. Καλύτερη η εικόνα πλέον και αποχώρησαν τα εναέρια μέσα.

πό έλεγχο τέθηκαν οι δύο φωτιές που ξέσπασαν νωρίτερα το μεσημέρι στην ίδια ευρύτερη περιοχή μεταξύ Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού.

Η πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε στο Μητροπήσι του Δήμου Λαυρεωτικής, σε αγροτοδασική έκταση και ενώ στο σημείο υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια και έπνεαν πολύ δυνατοί άνεμοι.

Η δεύτερη πυρκαγιά ξέσπασε μόλις 20 λεπτά μετά στην Φέριζα του Δήμου Σαρωνικού, σε πολύ κοντινή απόσταση, καθιστώντας αρκετά ύποπτη την συγκυρία…

Ευτυχώς η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση με 25 άντρες, 10 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα στην πρώτη και στην δεύτερη φωτιά στην Φέριζα με 10 άντρες και 5 οχήματα.

Η εικόνα της πυρκαγιάς σύντομα βελτιώθηκε και έτσι δόθηκε εντολή να αποχωρήσουν τα δύο ελικόπτερα που πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού από αέρος στην περιοχή, συν το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής που συντόνιζε από αέρος.

Λίγη ώρα μετά οι επίγειες δυνάμεις που παραμένουν στο σημείο, έθεσαν και τις δύο πυρκαγιές υπό έλεγχο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα