Λέσβος: Ακόμη ένα λουκέτο σε σχολείο για τα προσφυγόπουλα

Λέσβος: Ακόμη ένα λουκέτο σε σχολείο για τα προσφυγόπουλα

Τι δηλώνουν οι γονείς, που ενημερώθηκαν για την εξέλιξη από τα παιδιά τους (vid)

Ανάστατοι είναι οι γονείς των Δημοτικών Σχολείων της Μυτιλήνης, στα οποία πληροφορήθηκαν από τα παιδιά τους που πηγαίνουν εκεί, ότι από τη Δευτέρα θα πηγαίνουν μαζί τους στο σχολείο και 15 προσφυγόπουλα.

Ήδη υπήρξαν αλυσιδωτές αντιδράσεις, με αποκορύφωμα το κλείσιμο του 8ου Δημοτικού Σχολείου με λουκέτο, από τους γονείς των παιδιών.

Οι γονείς των μαθητών κάθισαν μπροστά στην είσοδο του σχολείου και ξεκαθάρισαν ότι τη Δευτέρα δεν θα έρθουν τα παιδιά τους για μάθημα, ούτε θα επιτρέψουν σε κανένα να περάσει την πόρτα, αν δεν δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα.

Οι γονείς δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δεν έχουν κανέναν πρόβλημα ένταξης των προσφυγόπουλων στα σχολεία της Μυτιλήνης, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αυτό γίνεται τους αφήνει με πολλά ερωτηματικά. "Δεν μας ενημέρωσε κανείς όπως είχαν υποχρέωση να το κάνουν" λένε.

Απλά και μόνο μετά την προσευχή της Παρασκευής στο σχολείο τους, ο διευθυντής είπε στους μαθητές ότι από τη Δευτέρα θα έρχονται στο σχολείο τους και 5 προσφυγόπουλα.

Τα παιδιά αυτά πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στα ελληνικά σχολεία – έχουν ακόμα και βιβλιάρια υγείας – ωστόσο υπάρχουν πολλές αντιδράσεις από γονείς Ελλήνων μαθητών, οι οποίοι δεν βλέπουν με καλό μάτι την κίνηση αυτή, κυρίως με τον τρόπο που γίνεται, αφού όπως υποστηρίζουν μένουν πολλές «σκιές» σε όλη τη διαδικασία.

Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι και αυτή τη φορά, μία τέτοια κίνηση γίνεται εν κρυπτώ, ακόμα και από την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, αλλά και από το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό.

Πηγή: lesvosnews.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Μετανάστες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στη Λέσβο. Στον αέρα η στέγαση προσφύγων

Δήμαρχος Λέσβου στο NEWS247: Στήνουν σκηνικό εκφασισμού του νησιού

Όταν ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου καλούσε σε 'μη νόμιμες πράξεις' για τους πρόσφυγες

SHARE:

24Media Network