Μάχες σώμα με σώμα μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομίας στο Σύνταγμα

Μάχες σώμα με σώμα μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομίας στο Σύνταγμα
ΑΘΗΝΑ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ.(EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ένταση επικράτησε στο Σύνταγμα, λίγη ώρα μετά την έλευση της Α. Μέρκελ. Κλεφτοπόλεμος κουκουλοφόρων - αστυνομίας, με ρίψη χημικών. Έξι τραυματίες και πάνω από 200 προσαγωγές (Pics+Vid)

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα λίγα λεπτά τις 14.00 το μεσημέρι, όταν ομάδα διαδηλωτών, άρχισε να σπρώχνει το φράκτη που είχε υψωθεί από νωρίς το πρωί της Τρίτης στο πλάι της Βουλής στην Βασιλίσσης Σοφίας, προκειμένου να περιφρουρηθούν οι δρόμοι από όπου πέρασε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγνκελα Μέρκελ.

Διαβάστε όσα προηγήθηκαν στο Σύνταγμα και δείτε λεπτό προς λεπτό την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

Οι διαδηλωτές το μεσημέρι της Τρίτης έκαψαν σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό, ενώ φώναζαν συνθήματα κατά της άφιξης της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

Η αστυνομία απάντησε με βομβίδες κρότου – λάμψης και περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ ορισμένοι συνέχιζαν να δυναμιτίζουν το κλίμα, ρίχοντας πέτρες και μπουκάλια εναντίον των παρατεταγμένων ΜΑΤ.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στην οδό Πανεπιστημίου και Βασιλίσσης Σοφίας, όπου ομάδες ατόμων άρχισαν να προκαλούν φθορές, ξηλώνοντας πλάκες από πεζοδρόμια και πετώντας πέτρες στις ομάδες ασφαλείαςα, αλλά και σε κτίρια της περιοχής.

Την ίδια στιγμή, την συμπαράστασή του στους εργαζομένους της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απέστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, χαιρετώντας το συγκνετρωμένο πλήθος με μία αγωνιστική γροθιά.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώηρησαν σε εκτεταμμένη χρήση χημικών, σε περίπου 217 προσαγωγές, αλλά και 24 συλλήψεις.

Ωστόσο, ενώ ολοκληρώθηκαν οι κοινές δηλώσεις των δύο πολιτικών ηγετών, ο κόσμος παρέμεινε στην πλατεία Συντάγματος. Τα μικροεπεισόδια δεν αμαύρωσαν την μεγαλειώδη πορεία.

Νωρίτερα, πραγματοποίησε προσυγκέντρωση στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ, ενώ το δυναμικό παρών έδωσε η Αλέκα Παπαρήγα.

Σύμφωνα με την ΓΣΕΕ, ο κόσμος που συμμετείχε στα συλλαλητήρια, με αφορμή την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ, κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, ξεπέρασε τις 40.000.

Απροσπέλαστο παρέμεινε για παραπάνω από 5 ώρες το κέντρο της Αθήνας.

Αίσθηση προκάλεσε και η παρουσία εφέδρων στο Σύνταγμα, οι οποίοι φώναξαν συνθήματα κατά της άφιξης της Γερμανίδας Καγκελαρίου.

Συνολικά έξι άτομα διακομίστηκαν με τραύματα σε νοσοκομεία, μετά τα διάσπαρτα και μεμονωμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο των συλλαλητηρίων διαμαρτυρίας.

Πρόκειται για τρεις πολίτες που μεταφέρθηκαν στο Γεώργιος Γεννηματάς και 3 αστυνομικούς στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Λίγο νωρίτερα, σημειώθηκαν επεισόδια σε βάρος του επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου και του εκπροσώπου Τύπου της παράταξης, Τέρενς Κουίκ. Ο ίδιος δήλωσε:

“Τρεις αστυνομικοί έριξαν στην άσφαλτο ένα νεαρό. Προσπάθησα να διασφαλίσω ότι δεν θα έχουμε βιαιοπραγία. Η αντίδραση είναι να μου πετάξουν στα μούτρα χημικά”.

Παράλληλα, ένταση σημειώθηκε και έξω από το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν επί της Μεσογείων, όπου εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί προκείμενου να διαμαρτυρηθούν,την ώρα που περνούσε η αυτοκινητοπομπή της Άγκελα Μέρκελ.

Ακόμα, ένας άνδρας προσήχθη όταν πλησίασε το κτίριο της γερμανικής πρεσβείας κρατώντας πλακάτ με την εικόνα της καγκελαρίου Μέρκελ και του αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου, όπως αυτό εμφανιζόταν στο γνωστό πρωτοσέλιδο του περιοδικού Focus.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα