"Μαγειρικές εντός..." στα βιβλιοπωλεία με τη φροντίδα του Ηλία Μαμαλάκη

"Μαγειρικές εντός..." στα βιβλιοπωλεία με τη φροντίδα του Ηλία Μαμαλάκη

Ένα βιβλίο ''για την έγκλειστη γαστρονομία που αναζητά μια ευκαιρία ελεύθερης έκφρασης'', τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για τις ανάγκες των μελών του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ (Pics+Vid)

Στους πάγκους των βιβλιοπωλείων βρίσκεται πλέον το βιβλίο ''Μαγειρικές εντός…'' συνεχίζοντας το ταξίδι του που άρχισε μέσα στις φυλακές.

Άνδρες και γυναίκες, μέλη του προγράμματος απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, με τη φροντίδα και τη βοήθεια του Ηλία Μαμαλάκη, που μπαινοβγαίνει στις φυλακές ως εθελοντής του προγράμματος τα τελευταία τρία χρόνια, κατέγραψαν αγαπημένες συνταγές, αφηγήθηκαν προσωπικές ιστορίες, φωτογράφισαν φαγητά και σκηνές από την καθημερινότητά τους και δημιούργησαν ένα βιβλίο ''για την έγκλειστη γαστρονομία που αναζητά μια ευκαιρία ελεύθερης έκφρασης''.

Οι συντελεστές του βιβλίου μας προσφέρουν κάτι περισσότερο από γευστικές συνταγές διαφόρων περιοχών του κόσμου. Μας υπενθυμίζουν ό,τι σημαντικό υπάρχει και μας ενώνει πίσω από το καθημερινό φαγητό και τη μαγειρική: δημιουργία, προσπάθεια, φροντίδα, μεράκι, επικοινωνία, μοίρασμα.

''Φτιάξτε τις συνταγές τούτου του βιβλίου, προτρέπει στον πρόλογο ο Ηλίας Μαμαλάκης, είναι δοκιμασμένες, είναι νόστιμες, τολμώ να πω ελαφρώς πληθωρικές και, κυρίως, έχουν έμπνευση και μια ιστορία''.

Το βιβλίο παρουσιάστηκε από το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ και τον Ηλία Μαμαλάκη στις 10 Απριλίου στο κατάμεστο ΘΕΑΤΡΟΝ του Κέντρου Πολιτισμού ''Ελληνικός Κόσμος'' , σε μια βραδιά που έκλεισε με μουσικές από το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Μαμαλάκης: Ένα πολυπολιτισμικό βιβλίο που κρύβει μικρές προσωπικές ιστορίες

''Πριν τρία χρόνια είχα την τύχη να μου ζητήσουν να βρεθώ ως απλός επισκέπτης στην κοινότητα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Ήταν μία από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες της ζωής μου'' είπε ο κ. Μαμαλάκης ξεκινώντας την παρουσίασή του.

Ενώ συνέχισε λέγοντας: ''Έμαθα να αγκαλιάζω μέσα στις φυλακές, πράγμα που ντρεπόμουν να κάνω πριν. Το θεωρούσα υπερβολικά συναισθηματικό. Μου το έμαθαν μέσα στη φυλακή και το κάνω καμιά φορά, οι άνθρωποι σοκάρονται''.

''Πρέπει κανείς να μάθει να ελέγχει τα κακά του συναισθήματα και να εξωτερικεύει τα καλά του. Να μάθει να ζητά βοήθεια και να μη ντρέπεται για αυτό. Να μάθει να συμπαραστέκεται στις ανάγκες του διπλανού του και να βαδίζει προς την ελευθερία βήμα-βήμα''.

''Τρία χρόνια μαθαίνω αγόρια και κορίτσια μέσα στις φυλακές να μαγειρεύουν υγιεινά, νόστιμα και οικονομικά. Δεν αισθάνομαι ως εθελοντής του ΚΕΘΕΑ. Είμαι μέλος της οργάνωσης.''

Αναφορικά με τις ''Μαγειρικές εντός...'' αναφέρει χαρακτηριστικά: ''Αυτό το βιβλίο που παρουσιάζουμε δεν είναι ένα κοινότυπο βιβλίο μαγειρικής, κρύβει μέσα του πολλά στοιχεία. Είναι πολυπολιτισμικό και έχει συνταγές από όλο τον πλανήτη''.

''Έχει μικρές ιστορίες που μαρτυρούν ότι αυτά τα παιδιά κάποια στιγμή στη ζωή τους είχαν μία άριστη σχέση με τα μέλη της οικογένειας, κυρίως με τη γιαγιά τους. Τέλος, είναι ένα χρηστικό βιβλίο που ενδιαφέρει όλους''.

Η έκδοση έγινε στο ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ+ΧΡΩΜΑ, το τυπογραφείο του ΚΕΘΕΑ, και τα έσοδα από την πώλησή της θα διατεθούν για τις ανάγκες των μελών του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, που, κερδίζοντας τη μάχη με τα ναρκωτικά και τον εγκλεισμό, παλεύουν για μια θέση στην κοινωνία σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία.

Αναζητήστε τις ''Μαγειρικές εντός…'' στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας!

SHARE:

24Media Network