Μάνδρα: Τα βίντεο της καταστροφής – “Μας άφησαν στο έλεος του Θεού”

Μάνδρα: Τα βίντεο της καταστροφής – “Μας άφησαν στο έλεος του Θεού”

Κάτοικος της περιοχής περιγράφει στο News24/7 το μέγεθος της καταστροφής - Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων, πλημμύρες και καταστροφές

Αντιμέτωποι με νέα προβλήματα βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης οι κάτοικοι της Μάνδρας, καθώς η κακοκαιρία μετέτρεψε και πάλι τους δρόμους της πολύπαθης περιοχής σε ρέματα.

Λίγους μόλις μήνες μετά την καταστροφή του Νοεμβρίου του 2017, η περιοχή πλημμύρισε ξανά με τους κατοίκους να καταγγέλλουν πως τα αντιπλημμυρικά έργα δεν προχώρησαν ποτέ.

Εφιαλτικές μνήμες ξύπνησαν πάλι στη Μάνδρα Eurokinissi

Οι οδοί Κοροπούλη, Ρόκα και Αγίας Αικατερίνης έγιναν ποτάμια ενώ συνεργεία της Πυροσβεστικής προχώρησαν σε απεγκλωβισμούς κατοίκων και αντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα. Στην περιοχή έφτασαν πάνω από 10 συνεργεία της Πυροσβεστικής, βάρκα και το ερπυστριοφόρο όχημα της ΕΜΑΚ.

Ποτάμια και πάλι οι δρόμοι στη Μάνδρα Eurokinissi

Ευτυχώς, αυτή τη φορά πάντως οι κάτοικοι έδειξαν να είναι πιο προετοιμασμένοι για ενδεχόμενο καταστροφής.

Κάτοικοι σε απόγνωση

Το News 24/7 μίλησε με την κ. Ξανθή, κάτοικο της Μάνδρας και ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου ξένων γλωσσών.

“Έχουν κλείσει οι δρόμοι, έχουν σπάσει τζαμαρίες, το ρέμα έχει κατέβει πάλι στην πόλη”, μας είπε χαρακτηριστικά.

“Το ευτύχημα είναι πως αυτή τη φορά είχαν προλάβει οι κάτοικοι και μάζεψαν τα οχήματα, αλλά έχουν πλημμυρίσει τα υπόγεια και το ποτάμι εδώ έχει φουσκώσει”.

Αγωνία για τους κατοίκους της Μάνδρας μετά τη νεροποντή Eurokinissi

“Έχουμε γίνει η ντροπή της Ελλάδας”, μας λέει η κ. Ξανθή, για να προσθέσει: “Μας έδωσαν μια σόμπα και μια κουβέρτα μετά την καταστροφή και υποσχέσεις. Τα αντιπλημμυρικά που υποσχέθηκαν δεν προχώρησαν ποτέ. Η Αγίας Αικατερίνης, ο δρόμος από την Αγία Σωτήρα και τα γύρω στενά έχουν γίνει ρέματα. Πολλά μαγαζιά έχουν πάθει ζημιά”.

“Η κεντρική πλατεία έχει πλημμυρίσει πάλι. Η δήμαρχος έβαλε 300.000 ευρώ για πεζοδρόμια αλλά δεν έγιναν όσα έπρεπε. Επαναλαμβάνω, δεν έγινε κανένα αντιπλημμυρικό ενώ έφτιαχναν πεζοδρόμους”. Η κ. Ξανθή μας λέει ακόμη πως οι κάτοικοι “έχτισαν τα μαγαζιά τους στο μισό μέτρο χωρίς τζαμαρία αυτή τη φορά μετά τις καταστροφές που είχαν γίνει”.
 

Όπως σημειώνει, στην ουσία αυτοοργάνωσαν τις υποδομές τους για να είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.

Νέες πλημμύρες στη Μάνδρα Eurokinissi

“Προσωπικά εγώ έχω ένα φροντιστήριο το οποίο είχε καταστραφεί τον Νοέμβρη και τώρα πάλι το νερό έφτασε τα δύο μέτρα. Ένα σούπερ μάρκετ στην κεντρική πλατεία έκανε χθες μόλις εγκαίνια και τώρα βγάζουν νερό πάλι από μέσα. Ως πότε θα γίνεται αυτό;”, διερωτάται η κ. Ξανθή.

“Ελπίζουμε να μην ξαναβρέξει, ευτυχώς που δεν έχουμε θύματα. Θα βρέχει και θα φοβόμαστε; Ως πότε πια θα γίνονται αυτά;”, καταλήγει χαρακτηριστικά.

 

Στο Ραδιόφωνο 24/7 μίλησε ακόμη ο κ. Κώστας, ιδιοκτήτης καταστήματος που είχε δει την περιουσία του να καταστρέφεται τον Νοέμβρη.

“Δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Δεν έχουν προχωρήσει τα αντιπλημμυρικά, κάνουν μόνο διαπλάτυνση πεζοδρομίων”, επιβεβαίωσε και εκείνος από τη δική του μεριά.

“Γίναμε βούκινο στο πανελλήνιο με αυτό το έργο. Η δημοτική αρχή δεν έχει ξεκινήσει κάτι άμεσο για το θέμα των αντιπλημμυρικών που μας καίει”. “Ευτυχώς δείχνει πως δεν υπάρχουν θύματα, έχουμε όμως καταστροφές οχημάτων και πλημμύρες”, κατέληξε.

Δείτε τι έλεγαν στο News 24/7 κάτοικοι της περιοχής τον Απρίλη, προειδοποιώντας για τα χειρότερα…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα