Με αντιπολεμικά συνθήματα ολοκληρώθηκε η πορεία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες

ΑΘΗΝΑ-Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια-Ημέρα αντιπολεμικών, αντιιμπεριαλιστικών, αντιφασιστικών κινητοποιήσεων αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
ΑΘΗΝΑ-Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια-Ημέρα αντιπολεμικών, αντιιμπεριαλιστικών, αντιφασιστικών κινητοποιήσεων αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Στην πορεία συμμετείχαν εκτός των άλλων πρόσφυγες από το Λαύριο, τον Ελαιώνα, την Ελευσίνα και τον Σκαραμαγκά

Με συνθήματα κατά του πολέμου και των βομβαρδισμών στην Συρία ολοκληρώθηκε η  πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Στην  συγκέντρωση εκτός από αντιρατσιστικές οργανώσεις συμμετείχαν πρόσφυγες από το Λαύριο, τον Ελαιώνα, την Ελευσίνα και τον Σκαραμαγκά.

 Η αντιπολεμική συγκέντρωση αλληλεγγύης  πραγματοποιήθηκε  χωρίς επεισόδια στα Προπύλαια από νωρίς το απόγευμα, ενώ οι συγκεντρωμένοι  διέσχισαν την οδό Πανεπιστημίου και κατευθυνόμενοι προς το Σύνταγμα πραγματοποίησαν μια ολιγόλεπτη  στάση μπροστά στη Βουλή, αλλά και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης φωνάζοντας συνθήματα για  ανοιχτά σύνορα, ανοιχτά σχολεία για τα παιδιά των προσφύγων, ίσα δικαιώματα, προστασία αλλά και τερματισμό του πολέμου στην περιοχή. 

Η πορεία κατευθύνθηκε και κατέληξε  στην Πρεσβεία των ΗΠΑ. Στην πορεία παρών ήταν κι ο επικεφαλής της ΛΑΕ,Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι " η σημερινή διαδήλωση είναι πολύ μεγάλη και τον παλμό τον δίνει η νεολαία. Αγωνιζόμαστε ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, τον φασισμό, την ξενοφοβία. Είναι οι μεγάλες πληγές που αυτήν την ώρα κατατρώγουν το σώμα των χωρών της περιοχής  και κυρίως της Ευρώπης. Είναι η καινούργια μάστιγα η οποία πρέπει να καταπολεμηθεί από τους λαούς αν θέλουν να ανοίξουν δρόμους για το μέλλον μας".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες
SHARE:

24Media Network