Μεσολόγγι: Η αδικοχαμένη Ειρήνη δίνει φως σε δύο ανθρώπους

Μεσολόγγι: Η αδικοχαμένη Ειρήνη δίνει φως σε δύο ανθρώπους

Οι γονείς της αδικοχαμένης φοιτήτριας που έχασε τη ζωή της στο τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στα Μάλγαρα αποφάσισαν να δωρίσουν τους κερατοειδείς της

Δύο επεμβάσεις μεταμόσχευσης κερατοειδούς με τα μοσχεύματα που δώρισαν οι συγγενείς της 23χρονης Ειρήνης Τριανταφύλλου, που έχασε τη ζωή της στο τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στα Μάλγαρα είναι προγραμματισμένες για την Παρασκευή και τη Δευτέρα.

“Πάρτε ό,τι όργανα νομίζετε… Με όλη μου την καρδιά… Μη μου λέτε τίποτα άλλο…” είναι τα λόγια που αποδίδει στην τραγική μητέρα η “Μακεδονία” στο σημερινό της φύλλο.

Αναφέρει επίσης, ότι αυτός που προσέγγισε τους υπεύθυνους για να τους ενημερώσει ότι η οικογένεια προτίθεται να εγκρίνει την δωρεά οργάνων, ήταν ο αδερφός της αδικοχαμένης κοπέλας.

Με τα μάτια της άτυχης φοιτήτριας θα βλέπει από την Παρασκευή ένας νέος 29 ετών και από τη Δευτέρα μία κοπέλα 30 ετών, που πάσχουν από κερατόκωνο και θα υποβληθούν σε μεταμόσχευση κερατοειδούς στην Α’ Οφθαλμολογική Κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Ο διευθυντής της Α’ Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ, καθηγητής Παναγιώτης Οικονομίδης ανέφερε, με την ευκαιρία ότι, την Τετάρτη έγιναν δύο μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς σε νέους 21 και 22 ετών αντίστοιχα, με μόσχευμα από έναν νέο 21 ετών που έχασε τη ζωή του από ρήξη ανευρύσματος και εγκεφαλική αιμορραγία.

“Το 2013 στην Κλινική μας έγιναν 70 μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς ενώ το 2012 είχαν γίνει 100” πρόσθεσε ο κ. Οικονομίδης.

Εξηγώντας τους λόγους της μείωσης των μεταμοσχεύσεων κατά το περασμένο έτος είπε:

“Ενώ η εκκλησία τάσσεται υπέρ των μεταμοσχεύσεων, όταν κάνουμε ενημερωτικές εκδηλώσεις για τη δωρεά οργάνων έρχονται άτομα από παραθρησκευτικές οργανώσεις και μοιράζουν φυλλάδια κατά της δωρεάς οργάνων και αποτρέπουν τον κόσμο”.

Πληροφορίες από: patrastimes.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα